Antena 3 CNN Actualitate Cea mai scăzută temperatură din această iarnă s-a înregistrat la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din această iarnă s-a înregistrat la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din această iarnă s-a înregistrat la Miercurea Ciuc
Sursa foto: Foto: INTACT Images
30 Dec 2012   •   11:34

Cea mai scăzută temperatură din ţară s-a înregistrat, duminică, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 26 de grade Celsius în aer şi aproape minus 30 de grade la sol, conform Mediafax.
   
Potrivit meteorologilor, această temperatură a fost înregistrată duminică dimineaţă la ora 8.00
   
"Scăderea de temperatură a fost bruscă, având în vedere că în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 01.00, a fost minus un grad, în următoarele şase ore temperatura a coborât până la minus 14 grade, iar astăzi a fost mai rece cu 12 grade faţă de sâmbătă la aceeaşi oră", a declarat meteortologul Tanko Karoly de la staţia meteorologică din Miercurea Ciuc.
   
Duminică în toate localităţile din Harghita a fost ger, cu minime de minus 25,3 grade Celsius la Joseni şi minus 22 de grade în aer la Topliţa, în vreme ce temperatura resimţită la sol a fost de minus 29 de grade Celsius.
   
În Pasul Bucin, valoarea minimă înregistrată duminică dimineaţă a fost de minus 8 grade Celsius şi, chiar dacă nu a mai nins, stratul de zăpadă măsoară 40 de centimetri în zonă.
   
Meteorologul Tanko Karoly a mai spus că ultima noapte a anului va fi la fel de rece, cu valori termice de până la minus 23 de grade Celsius în depresiunile din sud-estul Transilvaniei, cerul va fi senin, iar precipitaţiile vor lipsi.
   
Minima absolută a lunii decembrie în Harghita, de minus 33 de grade Celsius, a fost consemnată în anul 1998. Temperatura maximă a lunii decembrie a fost de 16,8 grade Celsius şi s-a înregistrat în 1989 la Miercurea Ciuc.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close