Antena 3 CNN Actualitate Cei 35 de români care munceau, în condiţii de sclavie, în Grecia au ajuns în ţară

Cei 35 de români care munceau, în condiţii de sclavie, în Grecia au ajuns în ţară

Cei 35 de români care munceau, în condiţii de sclavie, în Grecia au ajuns în ţară
Sursa foto: Foto: napocanews.com
17 Apr 2011   •   18:15

Cei 35 de români care munceau la cules de căpşuni în Grecia, în condiţii de sclavie, au ajuns în ţară. Românilor li se promisese un salariu de 25 de euro pe zi, plus masă şi cazare. Însă, odată ajunşi în Grecia, au fost puşi să muncească până şi 11 ore pe zi, ameninţaţi cu bătaia şi fără să primească vreun ban.

În aceste condiţii au trăit cei 35 de români, mai mult de trei luni. Au plecat din ţară pentru mirajul celor  25 de euro promişi pentru o zi de muncă la cules de căpşune.

Când au ajuns în Grecia la locul de muncă n-au avut însă nici apă şi nici curent. De fapt, nimic din ce li s-a promis. În loc de rulotele promise pentru locul de odihnă, au ajuns să doarmă între patru pereţi făcuţi din folie de plastic.

Timp de trei luni românii au dormit pe câmp, în cortul improvizat, pe saltele aduse de ei de la gunoaie. Munceau până la 11 ore pe zi, dar nimeni nu a îndrăznit să spună ceva, pentru că erau ameninţaţi cu bătaia.

Unul dintre bărbaţi a reuşit să ia legătura cu soţia sa care se afla în ţară. Ea a anunţat ambasada Greciei, ia politiştii eleni au reuşit să-i elibereze. Chiar dacă nu au primit nici un ban pentru munca lor, românii sunt fericiţi că au reuşit să scape de acolo.

Oamenii legii au arestat doi români şi un grec, acuzaţi de exploatarea muncitorilor. Poliţiştii mai caută alţi trei români despre care cred că se ocupau cu recrutarea persoanelor.

 

×
Subiecte în articol: romani Grecia sclavi munca cort politisti
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close