Antena 3 CNN Actualitate Cei 5.000 de locuitori din Insula Mare a Brăilei sunt izolaţi din cauza unui pod de gheaţă format pe Dunăre

Cei 5.000 de locuitori din Insula Mare a Brăilei sunt izolaţi din cauza unui pod de gheaţă format pe Dunăre

Cei 5.000 de locuitori din Insula Mare a Brăilei sunt izolaţi din cauza unui pod de gheaţă format pe Dunăre
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Feb 2012   •   23:45

Trecerea cu bac-ul în Insula Mare a Brăilei (IMB) este blocată din cauza unui pod de gheaţă format pe Dunăre, ceea ce duce la izolarea celor peste cinci mii de oameni care locuiesc în cele 11 sate de aici, se arată într-o informare dată publicităţii, sâmbătă, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila.
   
'Toate sloiurile care se duc la vale se opresc în podul de gheaţă din dreptul Căpităniei, care urcă încet, încet spre porţiunea pe care facem traversare. Dacă se blochează Dunărea, vom traversa eventual cu împingătorul, dar numai pentru urgenţe medicale', declara prefectul Dumitru Popa în urmă cu două zile.
   
În IMB au fost duse ajutoare alimentare, s-au aprovizionat magazinele, fabrica de pâine de la Măraşu care asigura pâine pentru toată Insula Mare a fost aprovizionată cu făină, autorităţile sperând că locuitorii vor putea face faţă situaţiei. Aceştia au primit trei tone de preparate din carne, aduse cu un elicopter al MApN, în cadrul unei acţiuni organizate de Statul Major General al Armatei Române, şi 800 kg conserve de pateu şi 6.626 litri apă minerală, alimente asigurate din rezervele de stat.
   
De asemenea, SC TCE Trei Brazi, societatea care administrează exploataţia agricolă din zonă, considerată cea mai mare din Europa, a oferit fiecărei familii din regiune câte cinci pâini, doi litri de ulei şi trei kilograme de zahăr.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close