Antena 3 CNN Actualitate Cei doi turişti rămaşi în zona de creastă a Munţilor Făgăraş au fost recuperaţi de salvamontişti. Un tânăr este în stare critică, fiind găsit în stop cardio-respirator

Cei doi turişti rămaşi în zona de creastă a Munţilor Făgăraş au fost recuperaţi de salvamontişti. Un tânăr este în stare critică, fiind găsit în stop cardio-respirator

Cei doi turişti rămaşi în zona de creastă a Munţilor Făgăraş au fost recuperaţi de salvamontişti. Un tânăr este în stare critică, fiind găsit în stop cardio-respirator
Sursa foto: Foto: Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont/ Facebook
25 Sep 2018   •   09:40

Cei doi turişti rămaşi în zona de creastă a Munţilor Făgăraş au fost găsiţi de salvamontişti, un tânăr fiind în stop cardio-respirator. Echipajele de salvatori au început manevrele de resuscitare la o cabană, ulterior tânărul fiind dus la Unitatea de Primiri Urgenţe din Sibiu, unde se află în stare critică.

Potrivit şefului Salvamont Sibiu, Adrian David, cei doi turişti au fost găsiţi în noaptea de luni spre marţi, fiind vorba de o tânără şi un tânăr, în vârstă de 22-23 ani, transmite news.ro.

Tânărul era în stop cardio-respirator şi s-au făcut manevre de resuscitare la o cabană, pacientul fiind preluat ulterior de un echipaj SMURD şi dus la Unitatea de Primiri Urgenţe din Sibiu, unde s-au continuat manevrele de resuscitare. În sprijin a venit şi o ambulanţă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, cu un aparat automat de compresiuni toracice.

Marţi dimineaţă, tânărul este în continuare în stare critică.

Patrula Salvamont din Bâlea a intervenit, luni seară, pentru salvarea a doi turişti aflaţi în zona de creastă, în apropiere de lacul Bâlea. 

"Au fost alertaţi şi colegii de la Salvamont Argeş şi jandarmii montani. Condiţiile meteo sunt extrem de dure. Pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă este alertat şi un echipaj medical", declara Adrian David.

×
Parteneri
Cine ia mai puţini bani | Deciziile coaliţiei pe pensiile speciale
x close