Antena 3 CNN Actualitate Cei mai bogați oameni ai României. De la ce au plecat și cum au făcut primul milion de euro

Cei mai bogați oameni ai României. De la ce au plecat și cum au făcut primul milion de euro

Cei mai bogați oameni ai României. De la ce au plecat și cum au făcut primul milion de euro
06 Apr 2019   •   22:25

Ion Țiriac este cel mai bogat român, dar și singurul român prezent în topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume. Averea lui este estimată la 1,2 miliarde de euro de Forbes, iar de către alte publicații de profil la 1,7 miliarde de euro.

Miliardarul deține turneul de tenis de la Madrid și numeroase afaceri în domeniul importurilor și comerțului cu mașini, dar în domeniul asigurărilor și cel bancar.

George Copos, cel care a patronat ani de zile clubul Rapid. În anul 1990, fostul vice premier avea o avere estimată de 100.000 lei la care a mai adăugat un împrumut de 25.000 de dolari prin care și-a deschis primul lanț de cofetării din România.

Cu timpul, s-a lansat și în domeniul hotelier, care i-a mărit considerabil veniturile.

Pe George Becali, revoluția l-a prins cu ceva economii pe care le-a fructificat ulterior.

La revoluție acesta avea o avere de 3.000.000 lei, aproximativ 100.000 de euro în zilele noastre, pe care i-a investit în afaceri în import de articole vestimentare din Turcia.  A cumpărat terenuri, pe care apoi le-a vândut. Are afaceri în domeniul sportului, terenurilor, dar s-a remarcat și prin clădirile pe care le deține.

Cristi Borcea a speculat la începutul anilor 1990 piața produselor aduse din Turcia. La Revoluție avea 600.000 de lei, bani ce îi ținea în tapițeria de la mașină. În prezent, ocupă locul 76 în topul celor mai bogați români, cu o avere estimă la 75 de milioane de euro.

 

 

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close