Antena 3 CNN Actualitate Cei mai mulţi elevi care au participat la evaluarea naţională de la matematică s-au înregistrat în Bucureşti

Cei mai mulţi elevi care au participat la evaluarea naţională de la matematică s-au înregistrat în Bucureşti

Cei mai mulţi elevi care au participat la evaluarea naţională de la matematică s-au înregistrat în Bucureşti
Sursa foto: Elevii au incercat sa fraudeze proba nationala de matematica
14 Mai 2010   •   14:30

La ultima probă din cadrul evaluării naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a, adică proba scrisă la matematică şi care a avut loc pe 12 mai, au participat 194.541 elevi din totalul de 201.123 raportaţi ca înscrişi de inspectoratele şcolare judeţene, conform unui comunicat al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), remis către Antena3.ro.

Trei elevi au fost eliminaţi din examen din cauza unor tentative de fraudă, în timp ce 6.349 elevi au absentat de la proba naţională de matematică. Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale la clasa a VIII-a, aceştia pot susţine proba într-o sesiune ulterioară. Cei mai mulţi participanţi s-au înregistrat în municipiul Bucureşti (12.721), Ilfov (8.310), Suceava (7.982) şi Prahova (7.002).

Proba s-a desfăşurat în condiţii normale, respectiv din totalul celor 1.450 de centre de comunicare, 1.446 de centre au descărcat subiectele în condiţii normale, dar, din motive de conexiune locală la Internet s-au înregistrat 4 situaţii speciale: două în judeţul Dolj, respectiv câte unul în judeţele Giurgiu şi Suceava, unde s-a apelat la varianta de rezervă offline.
Activitatea de evaluare durează, în unitatea de învăţământ, maximum 5 zile de şcoală, astfel încât comunicarea rezultatelor să se facă în maximum 6 zile de scoală de la susţinerea probei. Media generală obţinută la evaluarea naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Pentru absolvenţii din promoţia 2010, media de admitere este o medie ponderată, în care media generală obţinută la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a reprezintă de 25%, media generală la evaluarea naţională din clasa a VIII-a reprezintă 25%, iar media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a reprezintă 50%.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: elevi matematica fraude
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close