Antena 3 CNN Actualitate Cei trei cetăţeni străini care încercau să scoată un milion de dolari de la o bancă au fost arestaţi

Cei trei cetăţeni străini care încercau să scoată un milion de dolari de la o bancă au fost arestaţi

Cei trei cetăţeni străini care încercau să scoată un milion de dolari de la o bancă au fost arestaţi
Sursa foto: Foto: gawker.com
11 Dec 2011   •   22:39

Generalul Valeriu Gaichuk a fost arestat de judectorii ieşeni pentru 29 de zile. După gratii îl urmează şi cei bănuiţi că i-ar fi complici - alţi doi cetăţeni străini, acuzaţi de fraude bancare. Procurorii spun că reţeaua opera în Italia şi Statele Unite. Ofiţerii FBI şi poliţiştii din Italia încercă să dea acum de victimele celor trei.

Israelianul Ossipov, moldoveanul Matei Vitalie şi generalul Gauchuk au fost filaţi câteva zile în Iaşi. Au făcut tot posibilul să pună mâna pe bani. Iniţial au vrut să retragă 400.000 de dolari. Directorul băncii le-a propus să revină.

Reţeaua formată din cei trei indivizi a sfârşit după gratii. Momentan e vorba de mandate de arestare pentru 29 de zile. Cei trei aveau deschise peste 20 de conturi prin care plimbau banii.

Rudele lui Matei Vitalie au aşteptat decizia judecătorilor pe holul tribunalului. Procurorii susţin că cei trei au păgubit mai multe societăţi comerciale din Italia şi Stetele Unite. Le-au spart conturile şi au transferat banii. 

Banii electronici sunt la fel de vulnerabili ca şi cei din portofel. Prin infracţiunea de phishing, infractorii copiază site-ul băncii şi-ţi trimit un mail în care îţi cer datele personale şi parola. E mâna hackerilor, o bancă n-ar face niciodată aşa ceva. În cazul în care vă verificaţi contul prin internet banking de la o reţea wireless, trebuie să ştiţi că există riscul ca cineva să vă atace calculatorul şi să vă copieze datele. Reţelele clasice de internet sunt mai sigure.

În cazul cardurilor bancare, lucrurile sunt ceva mai simple. Verificaţi dacă pe fanta în care introduceţi cardul în bancomat există vreun dispozitiv suprapus. Verificaţi acelaşi lucru şi la tastatură şi încercaţi să mascaţi momentul în care tastaţi PIN-ul.

 


×
Subiecte în articol: arestat FBI
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close