Antena 3 CNN Actualitate Cei trei turişti polonezi, rătăciţi în munţii Latoriţei, au fost găsiţi după nouă ore de căutări

Cei trei turişti polonezi, rătăciţi în munţii Latoriţei, au fost găsiţi după nouă ore de căutări

Cei trei turişti polonezi, rătăciţi în munţii Latoriţei, au fost găsiţi după nouă ore de căutări
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Iul 2011   •   08:13

Cei trei polonezi blocaţi în Munţii Latoriţei, la peste 1.800 de metri altitudine, au fost găsiţi de echipele de intervenţie, după aproximativ nouă ore, informează Mediafax.
   
Cei trei turişti au fost găsiţi  în jurul orei 10.00 de către jandarmii montani din Călimăneşti şi Voineasa, salvamontişti şi echipe de intervenţie cu maşini de teren ale Parcului Naţional Cozia, în zona Lacului Petrimanu, pe un drum interzis accesului turiştilor.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea, căpitan Cosmin Iordache, turiştii au fost reperaţi în baza informaţiilor transmise de ei prin telefonul mobil.
   
Iordache a precizat că cei trei s-au rătăcit din cauza întunericului şi a ceţii dense, după ce s-au abătut din soseaua Transalpina pe un drum interzis, unde s-au împotmolit cu maşina în noroi.
   
Cei trei au fost găsiţi într-o stare bună, ei stând peste noapte în maşină, unde au reuşit să se încălzească.

Iniţial, în căutarea lor au plecat jandarmii însă, ulterior, având în vedere punctul în care aceştia au fost identificaţi, au fost solicitaţi şi salvamontiştii, turiştii aflându-se într-o zonă foarte accidentată, unde este vânt puternic şi ceaţă, iar temperatura atinge 4-5 grade Celsius.

 

×
Subiecte în articol: blocati polonezi munti copil Valcea
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close