Antena 3 CNN Actualitate Cel mai căutat criminal din Spania, prins în România, va fi extrădat

Cel mai căutat criminal din Spania, prins în România, va fi extrădat

Cel mai căutat criminal din Spania, prins în România, va fi extrădat
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    07 Sep 2015   •   11:18

Criminalul spaniol prins în România, la Lugoj, după ce şi-a ucis iubita şi pe prietena ei, a fost extrădat. El a fost îmbarcat la bordul unei curse militare de pe aeroportul din Timişoara, escortat de poliţiştii spanioli. 

 
Deşi a vrut să fie judecat în România pentru crimele sale, cererea lui Sergio Morate a fost respinsă de Curtea de Apel din Timişoara. 
 
Sergio Morate a stat liniştit pe toată durata trasferului din arestul poliţiei române până la aeroportul din Timişoara, unde l-au preluat agenţii spanioli. 
 
Ajuns în faţa ofiţerilor spanioli, Morate a fost verificat conform procedurilor. După ce au fost verificate inclusiv actele de extrădare, Sergio Morate a fost urcat în avion. 
 
Sergio Morate va trebui să răspundă pentru cele două crime comise pe 5 august în Spania. El este acuzat că şi-a ucis iubita în vârstă de 24 de ani, care îl părăsise şi pe prietena acesteia. 
 
Imediat după crime, Morate a venit în România şi s-a ascuns la un prieten din Lugoj. De acolo l-au şi ridicat autorităţile române luna trecută.
 
Prietenul lui este cercetat acum, în stare de libertate, pentru favorizarea infractorului. Ministrul spaniol de Interne a anunţat că-i va decora pe agenţii Poliţiei Naţionale şi pe poliţiştii români care au participat la capturarea lui Sergio Morate.

×
Subiecte în articol: extradare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close