Antena 3 CNN Actualitate Cel mai eficient mod de a face faţă caniculei. Sfaturi utile care te pot ajuta în aceste zile

Cel mai eficient mod de a face faţă caniculei. Sfaturi utile care te pot ajuta în aceste zile

Purtaţi pălării de soare, haine lejere din fibre naturale, de culori deschise, și evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 – 18.

Cel mai eficient mod de a face faţă caniculei. Sfaturi utile care te pot ajuta în aceste zile
Sursa foto: Pixabay.com
30 Iun 2020   •   18:23

Dacă aveţi aer condiţionat, reglaţi aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală. Pe parcursul zilei faceţi duşuri călduţe, fără a vă şterge de apă.

Este indicat să beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă este recomandat consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 minute. Nu consumaţi alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea.

Evitaţi băuturile cu conţinut ridicat de cofeină sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice. Consumaţi fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă, spun specialiștii. Evitaţi activitaţile în exterior care necesită un consum mare de energie.

Ce trebuie să faci pentru a evita creşterea temperaturii în locuinţe

Închideţi ferestrele expuse la soare, trageţi draperiile. Ţineţi ferestrele închise pe toată perioada cât temperatura exterioară este superioară celei din locuinţă.

Deschideţi ferestrele seara târziu, noaptea şi dimineaţa devreme, provocând curenţi de aer, pe perioada cât temperatura exterioară este inferioară celei din locuinţă.

Disconfort termic accentuat și în următoarele zile

Disconfortul termic se va menține accentuat și în următoarele zile, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, mai ales în zonele de câmpie.

×
Subiecte în articol: canicula sfaturi Soare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close