Antena 3 CNN Actualitate Cel mai friguros loc din ţară se prăjeşte la temperaturi record. Vezi cum va fi vremea până duminică

Cel mai friguros loc din ţară se prăjeşte la temperaturi record. Vezi cum va fi vremea până duminică

Cel mai friguros loc din ţară se prăjeşte la temperaturi record. Vezi cum va fi vremea până duminică
Sursa foto: Foto: thechive.com
02 Mai 2012   •   13:46

Mai rău de-atât n-a fost niciodată. Plâng harghitenii, şi nu de frig ci de ... căldură. În cea mai friguroasă zonă a ţării, mai exact la Miercurea Ciuc, avem un record de căldură pentru luna aprilie. Aşa zăpuşeală a mai fost doar în urmă cu 60 de ani.

În 1950, într-o zi din luna aprilie, temperaturile au atins 27,5 grade Celsius. Acum au ajuns la 28,1. Localnicii din Odorhei, însă, nu sunt atât de îngrijoraţi. Au luat experienţa drept pretext... de iarbă verde.

Între timp, fiecare se răcoreşte cum poate.

Cum va fi vremea până duminică:

JOI (3 mai)

Vremea se va men
ţine deosebit de caldã, cu temperaturi maxime cuprinse între 23 şi 33 de grade şi minime între 10 şi 18 grade, mai scãzute în depresiuni, spre 6...7 grade. În cursul zilei cerul va fi variabil cu înnorãri temporare în vestul, centrul şi nordul ţãrii, unde pe arii restrânse, cu precãdere în zonele montane vor fi averse slabe şi descãrcãri electrice. Noaptea gradul de instabilitate atmosfericã se va accentua în regiunile vestice, unde aversele şi fenomenele electrice se vor semnala local, vor fi intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi condiţii de grindinã, iar cantitãţile de apã pot fi izolat mai însemnate. Presiunea atmosferica va scadea usor.

VINERI (4 mai)

În jumãtatea de vest a ţãrii vremea va fi în general instabilã, iar valorile termice vor marca o scãdere faţã de intervalul anterior; temporar înnorãrile vor fi accentuate şi se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat cantitãţile de apã vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului vremea se va menţine deosebit de caldã, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, mai ales seara şi noaptea. Temperaturile maxime vor fi de la 20...21 de grade în Dealurile de Vest pânã la 31...32 de grade în Câmpia Românã, iar cele minime se vor încadra între 7 şi 15 grade. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

SÂMBĂTĂ (5 mai)
În centrul, estul şi sud-estul ţãrii vremea va fi în general instabilã; temporar înnorãrile vor fi accentuate şi local vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, cu precãdere în orele dupã-amiezei. Izolat cantitãţile de apã vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar fenomenele asociate instabilitaţii se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 28 de grade, iar cele minime între 6 şi 15 grade.

DUMINICĂ (5 mai)
Vremea va fi caldã, dar în general instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi vor fi averse şi descãrcãri electrice ziua local în zonele montane, în centrul şi estul ţãrii, iar noaptea în special în regiunile vestice. Izolat cantitãţile de apã vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri trecãtoare, izolate. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 28 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade.

Vezi cum va fi vremea la tine în oras, pe www.meteoplus.ro

 



×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close