Antena 3 CNN Actualitate Cel mai mare exercițiu medical al NATO, în România. Acțiuni spectaculoase la noapte, în București

Cel mai mare exercițiu medical al NATO, în România. Acțiuni spectaculoase la noapte, în București

Cel mai mare exercițiu medical al NATO, în România. Acțiuni spectaculoase la noapte, în București
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    11 Apr 2019   •   19:39

Pe teritoriul României se desfășoară cel mai mare exercițiu medical NATO din istorie.

„Rolul nostru este un rol de colaborare și de sprijin în contextul acestui exercițiu. Este un exercițiu în care se testează mai multe aspecte pe linia medicală”, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat, joi seară, la „Punctul de Întâlnire”.

Entităţile civile vor fi implicate în această acţiune la noapte, în București, când va avea loc un exerciţiu la staţia de metrou Piaţa Romană, unde va fi prezentă şi o echipă de căutare-salvare din Ungaria.

Vigorous Warrior 19 - VW19, cel mai mare exerciţiu cu focus medical din istoria Alianţei Nord-Atlantice, se desfăşoară în perioada 1 - 15 aprilie în mai multe unităţi ale Armatei Române, a informat MApN.

Exerciţiul se desfăşoară pe cele trei componente - terestră (activităţi care vor avea loc, în majoritate, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu), aeriană (în Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" Câmpia Turzii) şi navală (în zona Constanţa şi la Marea Neagră).

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close