Antena 3 CNN Actualitate Cel mai mare miting din ultimii opt ani: 20.000 de sindicalişti, aşteptaţi în Piaţa Victoriei

Cel mai mare miting din ultimii opt ani: 20.000 de sindicalişti, aşteptaţi în Piaţa Victoriei

Cel mai mare miting din ultimii opt ani: 20.000 de sindicalişti, aşteptaţi în Piaţa Victoriei
06 Oct 2009   •   23:23

Bătălia dintre sindicate şi guvern, versiunea de stradă, se duce miercuri, în Piaţa Victoriei. Protestatarii ameninţă Executivul cu un asediu cum nu s-a mai văzut în ultimii opt ani.

20.000 de sindicalişti sunt aşteptaţi să iasă în stradă, în centrul Bucureştiului. Mai multe străzi vor fi închise încă din această noapte în zona Guvernului, pentru protestul salariaţilor.

Sindicatele au avut nevoie de 7 ani ca să primescă din nou aprobare de miting. Însă nici miercuri nu vor avea dreptul să le strige guvernanţilor în faţă. Au fost poziţionaţi strategic, într-o parcare, la câteva sute de metri de palatul Victoria.

Atât de mult încât spun sindicaliştii vocile şi fluierele bugetarilor vor acoperi chiar şi claxoanele şoferilor nervoşi, care vor fi obligaţi să ocolească miercuri Piaţa Victoriei.

Restricţiile încep de la miezul nopţii şi vor dura până la ora şase seara, adică 18 ore.

Ca să ţină mulţimea sub control, amenajarea zonei a început de marţi. Traficul în toată Piaţa Victoriei va fi restricţionat pe mai multe porţiuni pentru a face loc valurilor de protestatari.

De asemenea, în zona Piaţa Victoriei vor fi două ambulanţe, corturi medicale, 4 medici de la Spitalul Floreasca şi maşini de intervenţie ale celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Mitingul, care are loc chiar de Ziua Muncii Decente, începe la ora 11:00 şi se va termina în jurul orei 14:00.

Antena3.ro




×
Subiecte în articol: miting salariati guvern sindicate protest
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close