Antena 3 CNN Actualitate Cel mai mare spital stomatologic din ţară, în Sectorul 4 al Capitalei

Cel mai mare spital stomatologic din ţară, în Sectorul 4 al Capitalei

Sectorul 4 al Capitalei se mândreşte cu cel mai mare spital stomatologic din România. Aparatura de ultimă generaţie care va fi adusă în spital va fi de ajutor viitorilor studenţi la Medicină. Valoarea totală a investiţiei este de 41 de milioane de lei, iar primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă mizează pe atragerea investitorilor din Israel.

Cel mai mare spital stomatologic din ţară, în Sectorul 4 al Capitalei
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    25 Aug 2021   •   10:30

Construcţia a început în anul 2020 şi este singura unitate sanitară cu profil stomatologic, ridicată în ultimii 50 de ani în zonă. Pe lânga aparatura de ultima generaţie cu care va fi dotat spitalul, acolo, studenţii se vor putea pregăti pentru un viitor în medicină.

Finanţarea construcţiei clădirii este asigurată de Ministerul Dezvoltării, iar dotarea îi revine Primăriei Sectorului 4. Valoarea totală a investiţiei este de 41 de milioane de lei.

"Clădirea va fi gata în cursul acestui an, partea de dotare este dependentă de PNNR, pentru că, în mod evident, Sectorul 4 a aplicat pentru a obţine bani europeni, în vederea realizării acestor dotări. Noi avem licitaţiile finalizate şi mizăm că tot în cursul anului următor, vom primi finanţare", a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Primarul Daniel Baluţă pune accent pe atragerea investitorilor din Israel. Edilul face toate efoturile pentru că Sectorul 4 al Capitalei să devină o zonă de lux a Bucureştiului.

"Am văzut că primarul şi Primăria investesc în smart cities. E un sector în care Israelul are o valoare adăugată şi cred că tehnologia pe care noi o avem în Israel, poate să fie folosită aici. Şi atunci când vorbim despre cooperare, cred că Sectorul 4 este unul dintre sectoarele cu care putem să clădim un viitor comun", a declarat David Saranga, Ambasadorul Israelului în România.

Spitalul este construit în parteneriat cu Universitatea de Medicina şi Farmacie "Carol Davila".

Parterul şi cele două etaje superioare vor găzdui cabinete medicale, săli de aşteptare, spaţii pentru prezentări şi şedinţe, o farmacie şi mai multe grupuri sanitare moderne. 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close