Antena 3 CNN Actualitate Cel mai rapid om din lume, "prins" de COVID-19

Cel mai rapid om din lume, "prins" de COVID-19

Nici cel mai rapid om din lume n-a scăpat de COVID-19. Recordmanul mondial Usain Bolt a fost testat pozitiv, la trei zile după ce a petrecut de ziua lui de naştere. Potrivit martorilor, nimeni dintre invitați nu a purtat mască şi nici nu s-a păstrat distanţa socială.

Cel mai rapid om din lume, "prins" de COVID-19
Sursa foto: Facebook/ Usain Bolt
de Dan Gabor    |    24 Aug 2020   •   22:20

La petrecere au venit doi jucători cu origini jamaicane. Raheem Sterling de la Manchester City şi Leon Bailey de la Bayer Leverkusen sunt şi ei în pericol acum, după ce au petrecut la aniversarea prietenului lor Usain Bolt.

Usain Bolt are 11 titluri mondiale câştigate în carieră şi este considerat cel mai mare sprinter din toate timpurile. El a ales să se retragă în 2017 şi spune că şi-a ieşit total din formă.

Recordman mondial la proba de 100 m, cu timpul 9,58 secunde (în curs de validare), iar la proba de 200 m, cu 19,19 secunde și împreună cu coechipierii săi, la proba de ștafetă 4 × 100 m, cu 37,1 secunde, Usain Bolt a depășit astfel anumite bariere ce nu se credeau a putea fi depășite curând de condiția umană.

În anul 2008 a devenit primul atlet după Carl Lewis care a câștigat toate aceste trei probe la o singură ediție a Jocurilor Olimpice și primul om din istorie care a stabilit recorduri mondiale la toate trei la aceeași Olimpiadă.

A fost desemnat atletul anului 2008

Este primul sprinter din lume care este în același timp campion olimpic și campion mondial pe distanțele de 100 și 200 de metri (performanțe realizate la diferență de un an la Olimpiada de la Beijing - 2008 și la Campionatul Mondial de la Berlin - 2009). Acesta are o înălțime de 1,96 m și cântărește 92 kg.

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close