Antena 3 CNN Actualitate Cel mai recent sondaj. PSD și alte partide, în picaj înainte de alegeri. Ce se întâmplă cu PNL și USR-PLUS

Cel mai recent sondaj. PSD și alte partide, în picaj înainte de alegeri. Ce se întâmplă cu PNL și USR-PLUS

În cel mai recent sondaj realizat de IMAS, în luna iunie, PNL rămâne primul partid în preferințele românilor. PSD continuă să scadă în intențiile alegătorilor, iar alianța USR-PLUS înregistrează o ușoară creștere de încredere față de datele colectate în luna februarie.

Cel mai recent sondaj. PSD și alte partide, în picaj înainte de alegeri. Ce se întâmplă cu PNL și USR-PLUS
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    30 Iun 2020   •   18:03

Dacă duminică ar fi alegeri, 33% dintre români ar vota cu PNL, se arată în cel mai recent sondaj IMAS. Se pare că PNL începe să intre pe un trend ascendent după o scădere constantă în preferințele alegătorilor. În mai, liberalii aveau o intenţie de vot de 32,6%, însă au scăzut dramatic, pe fondul pandemiei și al măsurilor restrictive, de la 47% în februarie.

PSD, în schimb, continuă trendul descendent și ajunge la 21,9% față de 23% în luna mai, de la un maxim de 25,8% cât avea în februarie.

USR crește în luna iunie, ajungând la 12,3%, după 11,6% luna trecută și un minim de 10% înregistrat în februarie. Plus, partidul condus de Dacian Cioloș, e creditat cu 5,8% din opțiunile de vot.

Sondaj - topul partidelor din România

Pro România, partidul lui Victor Ponta staționează în această lună, după mai multe creșteri la rând, care l-au adus la 11,2%, al patrulea în ierarhia politică.

În topul formațiunilor politice urmează ALDE, cu 3,7% din intențiile de vot. ALDE este în scădere, după ce în luna mai înregistra 4,2%, nu reușește să depășească pragul electoral, la fel ca și PMP, creditat cu 4,7%.

UDMR este ultima formațiune din clasamenul partidelor parlamentare și își continuă trendul descendent, în luna iunie înregistrând doar 3,4% din intențiile de vot.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5 – 27 iunie, pe un eșantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1 la sută.

×
Subiecte în articol: sondaj PSD PNL
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close