Antena 3 CNN Actualitate "Cel mai scump viraj la stânga din România". Lucrarea la Podul Ciurel din Bucureşti, inutilă şi costisitoare

"Cel mai scump viraj la stânga din România". Lucrarea la Podul Ciurel din Bucureşti, inutilă şi costisitoare

Marile lucrări de infrastructură din Capitală fie înaintează în ritm de melc, fie sunt complet blocate. Bucureştenii sunt disperaţi din cauza blocajelor din trafic cauzate de şantiere, iar primarul Nicuşor Dan este arătat cu degetul până şi de colegii din Coaliţie.

"Cel mai scump viraj la stânga din România". Lucrarea la Podul Ciurel din Bucureşti, inutilă şi costisitoare
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    17 Aug 2022   •   15:22

Construcţia la Pasajul Ciurel, numit de bucureșteni "cel mai scump viraj la stânga din România", a durat 10 ani şi a costat 55 de milioane de euro.

Pasajul a fost inaugurat în 2020, chiar înainte de alegerile locale, însă imediat după deschidere au apărut problemele.

"Ar fi trebuit să lege zona centrală a Capitalei, dinspre Piaţa Unirii, pe Cheiul Dâmboviţei, până spre cartierul Militari, să îl traverseze şi să continue către Austostrada Bucureşti-Piteşti.

Nu s-a întâmpla acest lucru, lucrările s-au oprit la jumătate, într-un mal de pământ, odată cu instalarea lui Nicuşor Dan ca primar general al Capitalei.

Acesta consideră că lucrarea nu îşi mai merită banii de aici încolo, pentru că el ar vrea să transforme Cheiul Dâmboviţei într-o zonă de promenadă, aşa că a oprit orice investiţie. Rezultatul? Nu a făcut nici una, nici alta. Cheiul Dâmboviţei nu a fost amenajat aşa cum promitea, iar traficul se înghesuie pe zona Militari, Bulevardul Iuliu Maniu.

Şoferii nu au alternativă la Bulevardul Iuliu Maniu, unde se înghesuie sute de mii de şoferi în fiecare zi, iar odată cu începerea şcolii şi întoarcerea oamenilor din vacanţă, în zona aceea va fi ambuteiaj total în fiecare zi. Este a treia investiţie blocată. Am văzut astăzi şi Pasajul Doamna Ghica, unde lucrările înaintează extrem de greu, dar şi zona dinspre Prelungirea Ghencea, lucrare începută în 2006", a transmis Cristi Popovici, reporter Antena 3.

×
Subiecte în articol: Pasajul Ciurel București lucrare
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close