Antena 3 CNN Actualitate Cel mai vârstnic infractor din România este o băbuță de 80 de ani. De ce vor polițiștii să pună mâna pe ea

Cel mai vârstnic infractor din România este o băbuță de 80 de ani. De ce vor polițiștii să pună mâna pe ea

Cel mai vârstnic infractor dat în urmărire generală în România este o femeie în vârstă de 80 de ani, care a fost condamnată deja la un an şi jumătate de închisoare de Tribunalul din Suceava, pentru furturi din magazine. Magazinele Lidl și Profi se află printre părțile civile la proces.

Cel mai vârstnic infractor din România este o băbuță de 80 de ani. De ce vor polițiștii să pună mâna pe ea
23 Iun 2020   •   17:55

Elena Barbu Busuioc este considerată de oamenii legii "infractor voiajor" pentru că, deși are reşedinta în Sectorul 2 din Bucureşti, se mută din oraş în oraş și comite diverse furturi. Băbuța nu țintește mărfuri prea scumpe, ci pe cele care valorează câteva zeci de lei.

Vârsta înaintată a fost mereu motivul pentru care atât polițiștii, cât și judecătorii au fost până acum îngăduitori cu Elena Busuioc. Cert este că femeie are foarte multe furturi la activ, peste tot în țară. A fost și condamnată cu suspendare sau eliberată condiționat, dar de fiecare dată a luat-o de la capăt.

În 2018, a fost prinsă din nou la Suceava, trimisă în judecată și condamnată la un an și jumătate de închisoare pentru nouă furturi din magazine. Dar, pentru că era în vârstă, procurorii au cerut doar plasarea sub control judiciar și nu arestarea. Bătrâna e acum de negăsit.

×
Subiecte în articol: infractor
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close