Antena 3 CNN Actualitate Cel mai vechi restaurant din lume, afectat de pandemie

Cel mai vechi restaurant din lume, afectat de pandemie

Cel mai vechi restaurant din lume, pe unde s-au perindat personalităţi marcante din artă şi literatură, este în pericol să se închidă, din cauza pandemiei. Restaurantul Botin, fondat în anul 1725 în Madrid, Spania, a supravieţuit, de-a lungul vremii, unor evenimente majore din Spania, precum Războiul Civil. Astăzi, după aproape trei sute de ani de existenţă, soarta localului este incertă.

Cel mai vechi restaurant din lume, afectat de pandemie
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    12 Aug 2020   •   07:30

Restaurantul Botin, înfiinţat în anul 1725 în Madrid şi inclus în Cartea Recordurilor drept cel mai vechi restaurant din lume, este în pericol să se închidă din cauza lipsei de clienţi.

Localul a intrat în Cartea Recordurilor după ce a fost efectuată o investigație independentă pentru a garanta că afacerea îndeplinea cerințele necesate: și-a menținut numele, a funcţionat în același loc și nu și-a întrerupt activitatea.

Distincția a fost primită datorită unui client care a insistat să contacteze organizația.

Acum, restaurantul care până nu demult servea chiar şi 600 de clienţi pe zi a ajuns să aibă doar 60, după ce s-a redeschis, pe 1 iulie

''Nu avem suficient personal, suntem într-un pustiu şi încercăm să aducem cât de mulţi clienţi putem să servim, dar nu este uşor'', spune Antonio Gonzales, patronul restaurantulu Botin.

Localul a oferit mâncare tradiţională spaniolă chiar şi în timpul Războiului Civil

 De-a lungul secolelor, restaurantul de patru etaje a găzduit personalităţi remarcabile, precum Ernest Hemingway sau F. Scott Fitzgerald.

Mai mulţi experţi în istoria artei cred chiar că faimosul pictor Francisco Goya a lucrat aici ca spălător de vase, înainte să devină cunoscut.

×
Subiecte în articol: Madrid pandemie restaurant
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close