Antena 3 Actualitate Cele mai bune servicii secrete din lume

Cele mai bune servicii secrete din lume

de S.T.    |    22 Sep 2015   •   11:45
Cele mai bune servicii secrete din lume

Lumea spionajului fascinează. Secretele, adrenalina, misiunile extreme: toate aceste elemente – pe care cu toții le descoperim din afară, prin intermediul cărților sau al filmelor larg răspândite – ne stârnesc curiozitatea cu privire la această lume misterioasă și greu accesibilă, scrie historia.ro. În centrul acestei lumi stau serviciile secrete sau agențiile de informații care lucrează, în fiecare zi, în fiecare oră, la protejarea țărilor lor. Unele servicii sunt mai cunoscute decât altele, mai eficiente sau mai temute. Care sunt însă cele mai bune servicii secrete din lume? CIA, MI6, pe care le cunoaștem cu toții? Da, ele se află în acest TOP 10 servicii secrete din lume, alături de alte opt, pe care le aflăm mai jos. 

1. ISI, agenția de informații din Pakistan, este considerată la momentul actual cea mai bună din lume. Fondată în 1948, agenția are ca sarcini principale colectarea de informații privind securitatea națională, evaluarea pericolelor externe și apărarea statului. ISI deține multă putere în statul pakistanez, fiind una dintre cele mai puternice și influente instituții din țară. Între activitățile importante din trecut ale ISI se numără sprijinirea rezistenței afgane împotriva sovieticilor în timpul războiului și ocupației din anii '80.

Mai multe, pe historia.ro.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close