Antena 3 CNN Actualitate Topul celor mai căutate joburi din ultimele două luni. Salariile oferite ajung și până la 10.000 de lei

Topul celor mai căutate joburi din ultimele două luni. Salariile oferite ajung și până la 10.000 de lei

În primele două luni ale acestui an, românii au căutat activ noi locuri de muncă, potrivit unui sondaj realizat de o platformă de recrutare.

Topul celor mai căutate joburi din ultimele două luni. Salariile oferite ajung și până la 10.000 de lei
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    22 Feb 2024   •   15:00

Piața muncii din România se dezvoltă într-un ritm alert și este extrem de dinamică în ceea ce privește cererea și oferta.

Un sondaj realizat de o platformă de recrutare arată care au fost cele mai căutate joburi de către români, din ultimele două luni.

Potrivit analizei, joburile de şofer, asistent medical, operator call-center şi contabil se află în topul preferinţelor românilor de la începutul anului şi până în prezent.

”Lunile ianuarie şi februarie au venit cu o creştere de 5% a numărului total de aplicări comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce ne arată că piaţa este îndeaproape urmărită de candidaţi şi că se află în căutări active pentru un nou loc de muncă. De altfel, ne aşteptam la această dinamică a pieţei, în condiţiile în care un sondaj derulat spre finalul anului trecut ne arăta că 56% dintre candidaţii respondenţi aveau în plan o schimbare de job pentru 2024”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, notează AGERPRES.

De asemenea, românii au fost interesați și de ofertele de job remote.

Potrivit analizei realizate de platforma de recrutare, cuvintele cheie "remote" şi "acasă" au fost folosite în peste 9.000 dintre căutările efectuate de candidaţi anul acesta.

”Un loc important îl ocupă în continuare locurile ce permit munca de acasă, acestea adunând nu doar un număr mare de căutări, ci şi o cotă de 13,9% din totalul de aplicări aferente lunilor ianuarie şi februarie, respectiv 240.000 de aplicări. Referitor exclusiv la numărul de căutări din platformă, vorbim despre 9.000 de interogări pentru termenii 'acasă' şi 'remote'. Alte poziţii care au generat peste 5.000 de căutări în parte au fost cele de manager, inginer, economist, agent de vânzări ori lucrător comercial”, a mai spus Bogdan Badea.

Salariile pot ajunge până la 10.000 de lei pe lună

Salariile medii nete pentru diferitele poziții ocupate de angajați variază în funcție de domeniu. Pentru șoferii de tir care operează curse internaționale, salariul mediu net se situează între 3.500 și peste 10.000 de lei lunar.

Asistenții medicali au în medie un salariu net de aproximativ 4.800 de lei pe lună, în timp ce operatorii din call-center câștigă în jur de 3.500 de lei lunar.

Contabilii se situează în medie în jurul sumei de 4.500 de lei pe lună, iar specialiștii în resurse umane au un salariu mediu net de aproximativ 4.200 de lei lunar.

Aceste cifre sunt medii care reflectă datele din toate județele țării și pentru angajații care ocupă aceste poziții, cu mențiunea că nivelurile de experiență pot influența salariile.

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close