Antena 3 CNN Actualitate Cele mai ciudate bancnote din lume. Pe ele apar femei cu sânii la vederesau locuinţele unor lideri naţionali

Cele mai ciudate bancnote din lume. Pe ele apar femei cu sânii la vederesau locuinţele unor lideri naţionali

Cele mai ciudate bancnote din lume. Pe ele apar femei cu sânii la vederesau locuinţele unor lideri naţionali
Sursa foto: Foto: Wikipedia
27 Mar 2018   •   17:57

Clasamentul bancnotelor ciudate a fost întocmit de specialiştii de la Banca Federală a Statelor Unite, care au dorit să facă o comparaţie între grafica de pe banii americani şi cea de pe banii altor state.

Cu prilejul redesenării bancnotei de 100 de dolari, experţii în grafică ai Băncii Federale a Statelor Unite ale Americii au realizat şi un interesant top al celor mai non-conformiste (termenul „bizar“ a fost evitat din evidente motive de diplomaţie) bancnote din lume. 

Ineditul top a fost câştigat de bancnota de 10 dolari care circulă în Insulele Cook, din Pacificul de Sud. 
Deşi acolo se foloseşte, în principiu, moneda Noua Zeelandei, guvernul local a tipărit şi o bancnotă proprie, pe care este prezentată o femeie cu sânii la vedere, stând călare pe un rechin. Instrumentul de plată este cu circuit închis, putând fi folosită doar pe teritoriul Insulelor Cook, însă a atras atenţia cu designul care în marea majoritate a statelor lumii n-ar permis din motive de reguli morale.

Neobişnuită a fost considerată (la urma urmelor, pe bună dreptate) şi hârtia de 50 de copeici pusă în circulaţie în Belarus în anul 1992, pe care tronează, mare cât 40% din suprafaţă, fotografia unei veveriţe roşii, informează adevarul.ro. 

Argumentul invocat de Banca Naţională a Belarus a fost acela că amintitul animal este un adevărat simbol naţional, fiind considerat de populaţie ca aducător de noroc, de prosperitate, de sănătate şi de multe alte lucruri bune.
 Vezi aici cum arată cele mai ciudate bancnote din lume.

×
Subiecte în articol: bancnote top clasament specialisti
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close