Antena 3 CNN Actualitate Cele trei persoane cercetate în cazul traficului de influenţă de la Vama Halmeu rămân în arest

Cele trei persoane cercetate în cazul traficului de influenţă de la Vama Halmeu rămân în arest

Cele trei persoane cercetate în cazul traficului de influenţă de la Vama Halmeu rămân în arest
11 Feb 2011   •   16:24

Cele trei persoane cercetate în cazul traficului de influenţă de la Vama Halmeu rămân în arest. Curtea de Apel Oradea a respins recursurile înaintate de avocaţi împotriva măsurii de arestare preventivă.

Liviu Florian este acuzat că, în 2009, a primit 130.000 de euro de la Nicoleta Dobrescu. În schimbul banilor, urma să intervenă pe lângă şeful Vămilor, ca aceasta să fie numită şef peste Vama Halmeu. Lucru care s-a şi întâmplat. Omul de afaceri suţine însă că singura legătură pe care a avut-o cu Nicoleta Dobrescu a fost una sentimentală, nepotrivită.

Avocaţii celor reţinuţi spun că acţiunea procurorilor e ilegală. Interceptările surprinse de DNA între adjunctul şefului IJPF Satu Mare, comisarul şef Tiberiu Giurea şi fosta şefă a Biroului Vamal Halmeu, Nicoleta Dobrescu îi contrazic pe avocaţi.

Potrivit tribunalului Satu Mare, pentru şefia vămii Halmeu s-au solicitat în total 430.000 de euro. Postul urma să fie atribuit după criterii politice şi nu profesionale. Întâmplător sau nu, fostul şeful al Vămii Halmeu Nicoleta Dobrescu şi-a luat concediu de odihnă, cu trei zile înainte ca DNA să facă primele reţineri în dosarul traficului de influenţă, susţin surse vamale.

×
Subiecte în articol: arest
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close