Antena 3 CNN Actualitate Celebrele fântâni din centrul Capitalei se pregătesc să îşi reia strălucirea de altădată. Când se redeschid fântânile din Piața Unirii

Celebrele fântâni din centrul Capitalei se pregătesc să îşi reia strălucirea de altădată. Când se redeschid fântânile din Piața Unirii

Celebrele fântâni din centrul Capitalei se pregătesc să îşi reia strălucirea de altădată. Când se redeschid fântânile din Piața Unirii
de S.T.    |    19 Sep 2018   •   11:36

Celebrele fântâni din centrul Capitalei, din zona Pieţei Unirii, se pregătesc să îşi reia strălucirea de altădată.

De joi seară, acestea vor prinde din nou viaţă, iar bucureştenii se vor putea bucura de un spectacol impresionant de jocuri de lumini, apă şi muzică.

Fântânile din Piaţa Unirii au fost construite la sfârşitul anilor 80 şi, la acea vreme, reprezentau una dintre mândriile regimului comunist.

Oameni din toată ţara veneau să le vadă, iar lui Nicolae Ceauşescu îi plăcea să compare Bulevardul Unirii cu celebrul Champs-Elysées.

Sistemul de fântâni se întinde din Piața Alba Iulia până în Piața Constituției şi este unul dintre cele mai lungi de acest gen din lume. În cifre: 44 de fântâni independente, aproape 1,4 km și o suprafață a apei de peste 16.000 de metri pătraţi.

Însă, odată cu trecerea anilor fântânile au început să se deterioreze, iar jocurile de apă de altădată au fost înlocuite cu grilaje ruginite şi gunoaiele aruncate de trecători.

Primăria Municipiului Bucureşti şi Apa Nova au hotărât să le salveze.

Refacerea fântânilor a început în primăvara acestui an. Iar acum se poate spune că intră în secolul XXI. Oamenii se vor putea bucura de o experiență multimedia tridimensională, cu show-uri în care jeturile de apă, iluminate, se mișcă în ritmul muzicii.

Fântâna centrală recrează patru „ecrane de apă", orientate spre cele patru puncte cardinale, unde pot fi proiectate videoclipuri sau animaţii laser.

Spectacolul de inaugurare va avea loc joi, pe 20 septembrie, de la ora 20:00. Pe scena montată în Parcul Unirii, în acordurile Orchestrei Simfonice București, oamenii se vor putea bucura spectacolul gratuit şi grandios oferit de noua atracţie a oraşului.

×
Subiecte în articol: Piata Unirii muzica lumini
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close