Antena 3 CNN Actualitate Celulă de criză, anunţată de Nicolae Ciucă | Premierul ia măsuri pentru monitorizarea efectelor caniculei

Celulă de criză, anunţată de Nicolae Ciucă | Premierul ia măsuri pentru monitorizarea efectelor caniculei

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că va fi constituită o celulă de criză pentru monitorizarea efectelor temperaturilor extrem de ridicate şi se va întruni DSU.

Celulă de criză, anunţată de Nicolae Ciucă | Premierul ia măsuri pentru monitorizarea efectelor caniculei
Sursa foto: gov.ro
de Milena Niță    |    20 Iul 2022   •   11:41

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, condus de Raed Arafat, va coordona aceste acţiuni şi va transmite măsuri pentru judeţele din ţară.

Şeful Guvernului a precizat că celula de criza va funcţiona de joi, în cadrul Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, care va monitoriza efectele produse de temperaturile foarte ridicate. 

Demersul vine după ce meteorologii au emis avertizări de caniculă pentru următoarele zile.

Ciucă: "Celula de criză va funcționa atât timp cât e nevoie"

"Am discutat cu reprezentanții Institutului Național de Meteorologie și Hidrologie și prognozele pentru perioada imediat următoare evidențiază temperaturi foarte ridicate, motiv pentru care am să dau sarcina DSU pentru ca la nivelul Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției să funcționeze începând de mâine o celulă de criză care va fi destinată pentru monitorizarea efectelor produse de temperaturile foarte ridicate", a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul a anunțat că astăzi urmează să aibă loc o întâlnire a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care va întocmi o decizie prin care se va transmite un pachet de măsuri pentru prevenirea efectelor produse de temperaturile ridicate.

"În felul acesta, DSU va coordona activitatea la nivel național. Împreună cu celelalte ministere de linie, vom lua măsuri de informare a populației, vom lua măsuri de coordonare cu ONG și cu cele de voluntari pentru identificarea persoanelor vulnerabile și stabilirea de măsuri pentru sprijinul acestora", a mai precizat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de guvern de miercuri.

Șeful Guvernului a spus că vor fi luate măsuri de informare a populației, de coordonare cu organizațiile neguvernamentale pentru identificarea persoanelor vulnerabile, iar Ministerul Sănătății va pregăti un pachet informativ pentru populație, care va include și punctele de prim-ajutor instalate.

Celula de criză va funcționa atât timp cât este nevoie, a mai anunțat premierul.

Avertizare meteo de la ANM | Cod portocaliu de caniculă în mai bine de jumătate de țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis trei avertizări meteo Cod portocaliu și Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat. Mai bine de jumătate de țară este vizată. Temperaturile vor ajunge și la 40 de grade.

Avertizarea meteo Cod portocaliu de canicula este valabilă în intervalul 22 și 23 iulie. Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie) în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica.

În general, după-amiază se vor înregistra valori termice de 38...40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă celulă criză canicula
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close