Antena 3 CNN Actualitate Celulă de criză la MAE după accidentul aviatic din sudul Franţei. Autorităţile române verifică cetăţeniile pasagerilor zborului 4U9525

Celulă de criză la MAE după accidentul aviatic din sudul Franţei. Autorităţile române verifică cetăţeniile pasagerilor zborului 4U9525

Celulă de criză la MAE după accidentul aviatic din sudul Franţei. Autorităţile române verifică cetăţeniile pasagerilor zborului 4U9525
Sursa foto: Foto: Twitter/rt.com
24 Mar 2015   •   15:00

Misiunile diplomatice române din Spania, Franţa şi Germania au iniţiat "demersuri în regim de urgenţă" pe lângă autorităţile acestor ţări pentru a verifica dacă pe lista de pasageri a avionului Germanwings, care s-a prăbuşit marţi, în sudul Franţei, se află şi cetăţeni români.

Totodată, MAE anunţă într-un comunicat de presă activarea unei celule de criză prin intermediul căreia este gestionată activitatatea tuturor misiunilor diplomatice române implicate în obţinerea informaţiilor.

"Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat cu privire la incidentul aviatic survenit în Franţa, în cursul acestei zile. În urma producerii incidentului, ministrul afacerilor externe al României a dispus activarea Celulei de Criză a MAE, prin intermediul căreia este gestionată activitatatea tuturor misiunilor diplomatice române implicate în obţinerea informaţiilor.În acest sens, misiunile diplomatice române din Spania, Franţa şi Germania au iniţiat demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile celor trei state pentru a verifica dacă pe lista de pasageri se află şi cetăţeni români", se arată într-un comunicat de presă al MAE.

"Consulul general al României la Barcelona a solicitat sprijinul subdelegatului guvernului spaniol şi directorului Aeroportului din Barcelona în vederea verificării informaţiilor cu privire la existenţa vreunui cetăţean român la bordul aeronavei prăbuşite şi pentru obţinerea listei de pasageri. Totodată o echipă consulară mobilă din cadrul oficiului consular Barcelona s-a deplasat la aeroport în vederea obţinerii unor informaţii concrete privind cetăţenia victimelor, urmând să aibă întrevederi în regim de urgenţă cu oficialii spanioli", se mai arată în comunicat.

"În paralel cu demersurile iniţiate la Barcelona, Ambasada României la Berlin a solicitat sprijinul ministerului federal al afacerilor externe şi companiei GermanWings pentru transmiterea listei de pasageri. De asemenea, Ambasada României la Paris a iniţiat un demers similar la Ministerul Afacerilor Externe al Franţei. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne din Franţa a fost creată celula interministerială de criză, pentru gestionarea incidentului", mai precizează MAE.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis, într-un mesaj postat pe Twitter, sincere condoleanţe familiilor pasagerilor avionului prăbuşit în sudul Franţei.


Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low-cost a societăţii Lufthansa, care circula de la Barcelona către Dusseldorf şi avea 148 de persoane la bord, s-a prăbuşit marţi în regiunea Barcelonnette, în sudul Franţei.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close