Antena 3 CNN Actualitate CENTENARUL MARII UNIRI. Ce au făcut doi elevi din România de CENTENARUL MARII UNIRI

CENTENARUL MARII UNIRI. Ce au făcut doi elevi din România de CENTENARUL MARII UNIRI

CENTENARUL MARII UNIRI. Ce au făcut doi elevi din România de CENTENARUL MARII UNIRI
01 Dec 2018   •   01:16

CENTENARUL MARII UNIRI Doi elevi din localitatea Cintei, aparţinătoare comunei Zărand, judeţul Arad, se vor afla de 1 Decembrie la Alba Iulia, în Capitala Marii Uniri, pe urmele a două personalităţi locale au participat, în urmă cu 100 de ani, la săvârşirea actului Marii Uniri. CENTENARUL MARII UNIRI Google celebrează CENTENARUL MARII UNIRI cu un Google Doodle aparte.

CENTENARUL MARII UNIRI Potrivit directorului Şcolii Gimnaziale din Zărand, prof. Mariana Daniela Dihel, cei doi elevi din clasa a VIII-a - Larisa Zdrendea şi Alexandru Sechel - vor duce în Cetatea Unirii credenţionalele care le-au fost încredinţate în acest scop de inspectorul şcolar Margareta Mocuţa, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Parohia din Cintei.

CENTENARUL MARII UNIRI "Manifestarea a fost organizată cu scopul de a-i întoarce pe tinerii învăţăcei spre rădăcinile locului natal şi promovarea istoriei natale", a declarat prof. Mariana Daniela Dihel.

CENTENARUL MARII UNIRI Manifestările de la Cintei au început cu intonarea imnului de stat, continuând cu o slujbă religioasă oficiată în memoria participanţilor la Marea Unire din 1918.

CENTENARUL MARII UNIRI În continuare, elevii şcolii din Cintei au jucat o scenetă având ca subiect cercurile electorale din Arad şi Chişineu Criş, în cadrul căreia a ieşit în evidenţă semnarea credenţionalelor de către cei doi reprezentanţi din Zărand la Marea Unire: avocat Cornel Iancu şi birăul Bogdan Ignat.

CENTENARUL MARII UNIRI Evenimentul a continuat cu poezii şi cântece patriotice interpretate de elevii şcolii.

CENTENARUL MARII UNIRI La final, inspectorul şcolar Margareta Mocuţa, reprezentanta Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, le-a înmânat celor doi elevi credenţionalele pe care aceştia le vor duce de Ziua Naţională la Alba Iulia.

×
Subiecte în articol: centenarul marii uniri Google
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close