Antena 3 Actualitate Centrala Nucleară de la Cernavodă a fost deconectată parțial, din cauza unei erori umane

Centrala Nucleară de la Cernavodă a fost deconectată parțial, din cauza unei erori umane

17 Aug 2018   •   09:27
Centrala Nucleară de la Cernavodă a fost deconectată parțial, din cauza unei erori umane
Sursa foto: Foto: captură Antena 3

Centrala Nucleară de la Cernavodă a fost deconectată, parțial, din cauza unei erori umane. Una din cele două unități a fost deconectată de la rețea, joi seara, din cauza unei erori a personalului Transelectrica, informează instituția.

„Joi, 16 august, la ora 18.57, în cursul manevrei de revenire în funcţiune cu LEA 400 kV Cernavodă-Constanţa Nord, la care s-au realizat lucrări de mentenanţă, în staţia Cernavodă personalul a efectuat o manevră eronată, care a condus la deconectarea Unităţii 2 a CNE Cernavodă. Ca urmare a incidentului, Unitatea 2 a CNE nu a declanşat, ci s-a izolat pe serviciile interne. La această oră se pregătesc condiţiile pentru punerea în funcţiune în paralel a Unităţii 2 CNE Cernavodă cu Sistemul Electroenergetic Naţional.

Informăm că incidentul nu a avut impact asupra securităţii nucleare, a instalaţiilor şi personalului. De asemenea, nu a fost afectată alimentarea cu energie electrică a consumatorilor', se arată într-un comunicat al Transelectrica.

×
Subiecte în articol: Cernavoda centrala nucleara
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close