Antena 3 CNN Actualitate De când nu vom avea voie să ne montăm centrale pe gaz. Anunțul ministrului Mediului

De când nu vom avea voie să ne montăm centrale pe gaz. Anunțul ministrului Mediului

Cine îşi va cumpăra o locuinţă într-un complex rezidenţial nou nu va mai avea voie să îşi monteze centrală individuală pe gaz, ci va fi racordat la centrala blocului. Ministrul Mediului pregătește un act normativ, ce va fi aprobat în Guvern, prin care îi va obliga pe constructorii de blocuri noi să monteze centrale de bloc care să polueze cât mai puţin.

De când nu vom avea voie să ne montăm centrale pe gaz. Anunțul ministrului Mediului
Sursa foto: Antena 3
de Gina Vacariu    |    31 Ian 2022   •   10:06

„În funcție de decizie vom merge pe varianta ordonanței de urgență sau pe varianta prețului de lege și în funcție de decizie implementarea poate să dureze o lună - două sau poate să ajungă până la patru-cinci luni. (...) Nu este o noutate. Sunt foarte mulți dezvoltatori imobiliari care au ales această soluție. (...) Propunerea noastră este ca energia termică și apa caldă să fie asigurate de sisteme centralizate la nivel de scară sau la nivel de bloc.”, a declarat Tanczos Barna pentru Antena 3.

Noua măsură nu se va aplica centralelor de apartament deja instalate, ci viitoarelor proiecte imobiliare, a mai precizat ministrul.

„În blocurile vechi nu ne-am propus să introducem restricții în momentul de față. Deci, în blocurile vechi, acolo unde s-au făcut debranșări, acolo unde situațiile sunt complicate, neclare - unii sunt pe sistemul de încălzire centralizat, alții au trecut pe sistem individual, pe gaz - să vii acum să spui că nu se poate decât într-un fel este foarte complicat”, a explicat Tanczos Barna pentru Digi24.

 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close