Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă cu centrele de vaccinare din şcoli. Elevii ar putea să facă afară orele de sport

Ce se întâmplă cu centrele de vaccinare din şcoli. Elevii ar putea să facă afară orele de sport

Cu numai câteva zile înainte ca elevii să se reîntoarcă la ore, mai multe şcoli din sport din şcoli au fost transferate în centre de vaccinare. Autorităţile locale se plâng acum că nu pot să mute centrele de imunizare, iar soluţia de compromis, ar fi ca elevii să facă orele de sport afară.

Ce se întâmplă cu centrele de vaccinare din şcoli. Elevii ar putea să facă afară orele de sport
de Georgiana Adam    |    04 Feb 2021   •   22:30

Luni, 8 februarie, școlile din aproape toată ţata își vor redeschide porțile, în scenariu galben. În unele dintre ele, în sălile de sport, au fost amenajate centre de vaccinare.

Atât coodonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, cât şi ministrul Educaţie, Sorin Cîmpeanu spune că sălile nu pot fi folosite simultan şi pe post de centre de vaccinare şi pentru cursurile de educaţie fizică ale elevilor.

Sala de Sport "Octavian Belu" a Colegiului Alexandru Ioan Cuza din Ploieşti este acum un centru de vaccinare.

Aici ar putea fi imunizate zilnic peste 240 de persoane. Autorităţile spun că va fi greu să găsească un alt spaţiu potrivit, de pe o zi pe alta, pentru ca de luni sala să poată fi folosită de elevi.

Conducerea colegiului crede că a găsit o soluţie de compromis. Sala de sport să rămână sentru de vaccinare şi să aibă un circuit de acces separat de cel pentru copii.

Ministrul Educaţiei susţine că nu a eliberat niciun aviz pentru ca sălile de sport să devină centre de vaccinare.

''Pentru a susţine procesul de vaccinare am putea să luăm în considerare schimbarea regulilor cu titlu de excepţie pe perioada stării de alertă şi cu destinaţie exclusivă pentru organizarea de centre de vaccinare, însă cu avizul DSP. Nu este deloc tolerabil să se intersecteze fluxurile de elevi cu fluxurile de persoane care vin pentru vaccinare'', a spus Sorin Cîmpeanu.

Situaţia este în mai multe locuri din ţară, iar autorităţile nu pot mişca deocamdată niciun deget. Centrele de vaccinare din sălile de sport nu ar putea fi desfiinţate fără un ordin de la centru.

×
Subiecte în articol: centre de vaccinare şcoli sport elevi
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close