Antena 3 Actualitate Centru de comandă NATO în România. Radu Tudor: Este cel mai important moment de securitate pentru România de la căderea comunismului

Centru de comandă NATO în România. Radu Tudor: Este cel mai important moment de securitate pentru România de la căderea comunismului

de S.T.    |    05 Sep 2014   •   20:03

Analistul militar Radu Tudor a explicat, vineri seară, în cadrul emisiunii "La ordinea zilei" ce înseamnă amplasarea unui comandament NATO pe teritoriul României.

Potrivit acestuia, "prezenţa unui comandament NATO pe teritoriul României este cel mai important moment de securitate pentru România de la căderea comunismului".

"Dincolo de beneficiile economice pe care bănuiesc că toată lumea le intuieşte, dincolo de faptul că o prezenţă civilă şi militară străină în zona respectivă înseamnă o garanţie în plus că zona aceea este mai bine protejată, România sporeşte din punct de vedere al operaţiunilor pe care Alianţa le va planifica de acum încolo", a spus jurnalistul.

"România va fi printre primele ţări care vor fi pronunţate la orice fel de operaţiuni şi exerciţii militare. Comandamentul acesta înseamnă militari de rang înalt care coordonează în zona de sud a graniţei de est a Europei", a mai spus Radu Tudor, precizând că România va căpăta greutate când va fi vorba despre decizii strategice.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "La ordinea zilei".

×
Subiecte în articol: radu tudor NATO Securitate La Ordinea Zilei

România Inteligentă

 

 

Şcoala cu 300 de panouri solare care a devenit independentă energetic

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close