Antena 3 CNN Actualitate Primul centru drive-through din Capitală. Coadă de zeci de mașini

Primul centru drive-through din Capitală. Coadă de zeci de mașini

Zeci de mașini s-au așezat la coadă la primul centru de vaccinare drive-through din Capitală, care a fost inaugurat chiar în această dimineață.

Primul centru drive-through din Capitală. Coadă de zeci de mașini
Sursa foto: hepta
de Florentina Lazăr    |    29 Apr 2021   •   10:07

S-a dat startul la centrul de vaccinare drive-thru din Piața Constituției. Oamenii pot merge să se imunizeze fără programare, direct din maşină. Vaccinarea se face cu serul produs de Pfizer, iar doritorii trebuie să prezinte un document de identitate şi să completeze un chestionar.

Centrul este deschis până la ora 8 seara, iar autoritățile se așteaptă să administreze câte 400 de doze, zilnic. 

În cadrul centrului au fost amenajate benzi pentru intrarea autoturismelor. Sunt zone de triaj și 4 puncte de vaccinare, iar oamenii vor fi vaccinați direct în mașină.

A fost organizată și o zonă post vaccinare, acolo unde persoanele care primesc prima doză vor fi supravegheate de un medic.

Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale - autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane - sau mijloace de transport în comun gen taxi, Uber şi alte tipuri similare de transport.

”Îi invităm pe toți cei care doresc să se vaccineze în Piața Constituției din București”

În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate și este de preferat să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, care se poate descărca din aplicație.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a fost prezent la deschiderea centrului și i-a invitat pe toți cei care vor să se vaccineze și care au un program mai încărcat sau vor să evite aglomerația, să viziteze centrul din Piața Constituției. 

”Ne dorim ca acest tip de replicare să fie abordat la nivel național, o să fie și este un mecanism prin care se crește accesul la vaccinare al tuturor celor care poate au un program mai încărcat și le este dificil, nu știu în ce zi o să pice programarea la rapel, dacă vor fi în localitate sau nu. Așadar, pentru aceste persoane, această abordare este mult mai utilă, mult mai la îndemână. Vedem că sunt deja câteva zeci de persoane care așteaptă la vaccinare

Există suficient de multe doze, în acest moment, pentru toți cei care își doresc să se vaccineze. Rapelul poate fi efectuat în acest centru sau într-un alt centru de vaccinare care utilizează același tip de vaccin. O noutate ar fi aceea că începând de ieri (miercuri – n.r.), schimbarea centrului de rapel se poate face inclusiv în platforma de programare, cu condiția să existe locuri libere în noul centru și să utilizeze același tip de vaccin.

Îi invităm pe toți cei care doresc să se vaccineze în Piața Constituției din București. Vaccinarea se poate face fără programare, numai cu buletinul și acest centru va fi deschis până în luna septembrie””, a declarat Andrei Baciu. 

Potrivit unei hotărâri adoptate de CGMB, partea corespunzătoare a 240 de locuri de parcare din Piaţa Constituţiei va fi folosită temporar, până pe 12 septembrie, în vederea organizării centrului de vaccinare împotriva COVID-19 de tip drive-through de către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Primul centru de vaccinare drive-thru din țară a fost deschis la Deva, săptămâna trecută. În Cluj-Napoca s-a deschis luni la prânz al doilea centru de vaccinare drive-through din țară, al treilea la Arad și al 4-lea în București.

×
Subiecte în articol: drive thru
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close