Antena 3 CNN Actualitate Un centru de vaccinare din Giurgiu pregătit pentru 20.000 de oameni este nefolosit: "Nu avem niciun vaccin"

Un centru de vaccinare din Giurgiu pregătit pentru 20.000 de oameni este nefolosit: "Nu avem niciun vaccin"

Centrele de vaccinare din ţară stau goale şi nu sunt nefolosite, din lipsa vaccinurilor. Se întâmplă şi la Roata de Jos, din judeţul Giurgiu, unde ieri nu era absolut nimeni. Reporterii Antena 3 au fost primii care au intrat în centru.

Un centru de vaccinare din Giurgiu pregătit pentru 20.000 de oameni este nefolosit: "Nu avem niciun vaccin"
de George Lăcătuș    |    20 Ian 2021   •   11:50

Lipsa vaccinurilor a transformat în muzee nişte spaţii în care primăriile au investit zeci de mii de lei. După reportajul difuzat acum două săptămâni de Antena 3, în care am arătat că medicul din Roata de Jos, care urma să vaccineze câteva mii de oameni, nu ştia cum se prepară dozele de vaccin, acesta a beneficiat de un training de la reprezentaul firmei care a fabricat vaccinul.

Doctorul ştie acum să facă vaccinul, dar nu i-au venit dozele. Centrul de vaccinare din comuna Roata de Jos, judetul Giurgiu, e pustiu.

După câteva minute, a apărut femeia de serviciu:

"Reporter: Nu trebuia să fie centru de vaccinare aici?

Femeia de serviciu: Da, da, da.

Reporter: Şi ce s-a întâmplat

Femeia de serviciu: Nu ştiu să vă spun eu. Vine domnul doctor acuma şi vă spune el.

Reporter: Dar nu e funcţional centrul de vaccinare

Femeia de serviciu: Nu i s-a dat drumul până acum".

După reportajul difuzat la Antena 3 acum două săptămâni, în care am arătat că medicul de familie, care urma să vaccineze câteva mii de oameni, nu ştia cum se prepară dozele de vaccin, autorităţile au luat măsuri.

"A venit reprezentant firmei Pfizer şi ne-a spus, ne-a prezentat şi un filmuleţ cu metodologia de utilizare a vaccinului, cum se diluează. Suntem instruiţi", a declarat dr. Nicolae Dumitru, medic de familie.

Acum, când medicul ştie cum să facă vaccinul, nu are însă materia primă.

"Nu, nu avem niciun vaccin. Asta depinde, cred, de DSP-uri şi, mai sus, de minister", a mai explicat medicul.

Prin urmare, centrul de vaccinare din Roata de Jos stă nefolosit, deşi autorităţile l-au reabilitat şi dotat cu aparatură modernă.

"Din punctul nostru de vedere, centrul este finalizat, cu dotări. Vedeţi frigider, masă de consultaţie, laptopuri, imprimante, măsuţe de instrumental şi toate cele", a precizat Călin Iorga, viceprimarul comunei Roata de Jos.

În Centrul de vaccinare din Roata de Jos ar trebui vaccinate 20.000 de persoane, din comunele Roata de Jos, Vânătorii Mici, Crevedia Mare şi Mârşa.

×
Subiecte în articol: Giurgiu centru de vaccinare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close