Antena 3 CNN Actualitate Centrul de Expoziţii "Oltexpo" din Vâlcea, investiţie de 11 milioane de euro, riscă să intre în faliment

Centrul de Expoziţii "Oltexpo" din Vâlcea, investiţie de 11 milioane de euro, riscă să intre în faliment

Centrul de Expoziţii "Oltexpo" din Vâlcea, investiţie de 11 milioane de euro, riscă să intre în faliment
Sursa foto: Foto: echipadeimagine.ro
de S.T.    |    04 Sep 2012   •   10:56

Centrul de Expoziţii "Oltexpo" din Călimăneşti - Seaca, o investiţie de 11 milioane de euro, finanţată din bani europeni, riscă să intre în faliment, potrivit autorităţilor locale, relatează Agerpres.

Oficial, reprezentanţi ai primăriei din Călimăneşti şi ai conducerii Consiliului Judeţean Vâlcea, instituţii care administrează acest centru recunosc că sunt probeleme, dar tot ei spun că se vor remedia.

"Am auzit că s-a oprit curentul acolo, dar vom discuta cu preşedintele CJ Vâlcea şi vom stabili un plan de măsuri pentru a îmbunătăţi activitatea acestui centru şi a ieşi din dificultate", a declarat viceprimarul din Călimăneşti, Vasile Scârlea.

Centrul de Expoziţii şi Congrese "Oltexpo" din Călimăneşti a fost conceput în anii 2004-2008 şi a fost realizat efectiv în anul 2010. Este un complex care cuprinde 5 pavilioane expoziţionale, se întinde pe o suprafaţă destul de întinsă riverană DN7 Râmnicu Vâlcea - Sibiu.

Valoarea lui s-a ridicat la 11 milioane de euro din care fonduri nerambursabile 98% din partea CE. De la inaugurare acestuia, iarna anului 2011, acolo nu s-au ţinut decât câteva evenimente, 4 simpozioane şi un revelion.

Centrul este administrat de CJ Vâlcea şi de CL Călimăneşti, iar la începutul acestei săptămâni din cauza restanţelor a fost oprit curentul care alimenta cele 5 pavilioane expoziţionale.


Singura problemă de care se tem autorităţile locale este că "dacă scopul pentru care a fost conceput nu s-a realizat, Comisia Europeană ar putea solicita rambursarea fondurilor date".

×
Subiecte în articol: faliment milioane de euro
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close