Antena 3 CNN Actualitate Centrul de servicii sociale OMINIS şi-a deschis porţile. Sorin Oprescu: Este un complex multifuncţional

Centrul de servicii sociale OMINIS şi-a deschis porţile. Sorin Oprescu: Este un complex multifuncţional

Centrul de servicii sociale OMINIS şi-a deschis porţile. Sorin Oprescu: Este un complex multifuncţional
Sursa foto: Foto captura Antena3
31 Mai 2014   •   18:00

Bucureştiul are, începând de azi, un nou centru social pentru copii, vârstnici şi persoane cu handicap. Complexul OMINIS poate primi zilnic 300 de persoane şi va cuprinde o creşă, o grădiniţă, un centru de zi pentru vârstnici, o policlinică, o spălătorie socială şi multe altele.

Proiectul aparţine primarului Sorin Oprescu, care a dezvăluit astăzi că mai are în vedere să construiască încă un astfel de complex social.

Centrul de servicii sociale OMINIS pentru copii şi adulţi din Sectorul 4 este construit după cele mai înalte standarde europene şi se întinde pe o suprafaţă de aproape 4000 de metri pătraţi, în care este inclusă şi curtea interioară.

În cadrul complexului va funcţiona şi un magazin caritabil, un concept unic în România: cei săraci vor putea lua mâncare şi haine, produse obţinute din donaţii, în schimbul unor ore de voluntariat.

Ideea de a construi un astfel de centru social îi apartine primarului Capitalei, din dorinţa de a proteja cateogoriile sociale vulnerabile din ţara noastră.

Centrul de servicii sociale OMINIS funcţionează într-o clădire din sectorul 4 care a fost abandonată acum 14 ani, după ce o lungă perioadă a fost sediul unui complex comercial. A fost incendiată şi vandalizată în repetate rânduri până când anul trecut, Primăria Capitalei a preluat imobilul, l-a renovat şi l-a consolidat. Lucrările au costat aproape 5.000.000 de lei.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close