Antena 3 CNN Actualitate Centura Bucureşti, mai scumpă ca autostrada. Lărgirea unui kilometru costă cât două tronsoane ale A2

Centura Bucureşti, mai scumpă ca autostrada. Lărgirea unui kilometru costă cât două tronsoane ale A2

Centura Bucureşti, mai scumpă ca autostrada. Lărgirea unui kilometru costă cât două tronsoane ale A2
Sursa foto: centura
15 Iun 2010   •   09:42

Construcţia la Autostrada Soarelui stagnează de câţiva ani. Din lipsă de fonduri, spun autorităţile. Aceleaşi care au majorat recent contractele cu firmele care se ocupă de lărgirea centurii Bucureşti. Lărgirea unui singur kilometru la patru benzi pe tronsonul 33-43 km a centurii Sud a Capitalei a ajuns să coste astfel 2,2 milioane de euro, cam cât ar fi necesar pentru construirea integrală a tronsoanelor Bucureşti-Fundulea şi Lehliu-Drajna ale A2, potrivit România Liberă.

Contractele au fost majorate pe motiv că trebuie mutate mai multe utilităţi decât se prevăzuse iniţial, că sunt necesare mai multe indicatoare precum şi pentru amplasarea unui parapet median.

Firmele care se ocupă de lărgirea centurii Bucureşti sunt Delta ACM 93, controlată de  Florea Diaconu, Tehnologica Radion, SIRD, Romstrade şi Starco.  În ultimii ani, cifrele de afaceri ale acestor firme au rescut cu 300-1000%, scriu jurnaliştii de la România Liberă.

Antena3.ro

 

Foto: Intact Images

×
Subiecte în articol: autostrada A2 tronson
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close