Antena 3 CNN Actualitate Cercetătorul Octavian Jurma: La început de decembrie, atingem 500.000 de cazuri COVID în total! Carantina generală nu poate fi evitată

Cercetătorul Octavian Jurma: La început de decembrie, atingem 500.000 de cazuri COVID în total! Carantina generală nu poate fi evitată

România va atinge la începutul lunii decembrie un total de 500.000 de cazuri e COVID-19, dacă până atunci se va menţine platoul de 10.000 de infectări noi pe zi, a apreciat cercetătorul Octavian Jurma.

Cercetătorul Octavian Jurma: La început de decembrie, atingem 500.000 de cazuri COVID în total! Carantina generală nu poate fi evitată
Sursa foto: Facebook / Octavian Jurma
de Milena Niță    |    20 Noi 2020   •   15:15

"La sfârșitul lunii octombrie, am ajuns la 240.000 de cazuri în total de când a început pandemia, iar într-o lună am dublat. Noi vom ajunge la 500.000 de cazuri în prima săptămână din decembrie, indiferent ce facem. 

Întrebarea este ce să facem să nu intrăm în următoarea perioadă de dublare, care va fi, evident, de la 500.000 la un milion și nu cumva să ajungem acolo", a declarat dr. Octavian Jurma, potrivit gandul.ro.

Cercetător român: Dacă am fi intrat și noi în lockdown, am aveam sub 2.000 de cazuri

Omul de ştiinţă de la noi a dat exemplul unor ţări din Europa care au mers pe varianta lockdownului, pentru a scădea numărul de infectări zilnice cu SARS-CoV-2.

"Dacă am fi intrat și noi în lockdown, am fi ajuns azi la sub 2.000 de cazuri și am fi ajuns sub 1000 de cazuri de sărbători. Acest lucru este acum un vis frumos pe care nu îl mai putem atinge (...).

Franța este cel mai spectaculos exemplu, care a coborât de la numărul uriaș de cazuri pe care îl aveau, peste 50.000, acum au coborât sub 30.000, se îndreaptă spre 20.000 de cazuri, într-o perioadă foarte scurtă. Ei au cumulat un soft lockdown cu un lockdown mai agresiv", a punctat medicul.

Totodată, specialistul a subliniat și faptul că oamenii nu au fost educați în privința carantinei, fapt care probabil i-ar fi determinat să accepte mai ușor o astfel de măsură.

Dr. Octavian Jurma: Următorul guvern va trebui să impună carantina generală

"E arătat cu degetul tratamentul cât e de rău, dar nu se prezintă beneficiile. Eu am întrebat pe pagina mea: ce preferați, carantină acum și să avem sărbători mai liniștite sau acum să stăm liniștiți și să fim în carantină de Crăciun? 

Pentru că este inevitabil că următorul guvern nu are cum să meargă înainte. Este doar o pasare a răspunderii de la acest guvern la următorul. El va trebui să debuteze cu o carantină generală, nu are de ales. 

(...) Dacă vrem să stăm puțin în carantină, trebuie să intrăm mai repede, așa cum a făcut Slovacia. Slovacia a luat aceste măsuri la 1000 de cazuri. E adevărat că populația ei nu este mare, dar în București sunt 1000 de cazuri, la o populație pe jumătate și nu se intră în carantină", a explicat dr. Octavian Jurma.

Cel mai nou bilanţ COVID în România

România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 9.272 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus și 160 decese. 

Până vineri, 20 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 403.123 de cazuri de COVID şi 9.756 de persoane au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.548. Dintre acestea, 1.139 sunt internate la ATI.

Subiecte în articol: Octavian Jurma lockdown carantină
Parteneri
Horoscop 2 octombrie 2023. Creativitate şi succes
x close