Antena 3 CNN Actualitate Cercetătorul Virgil Păunescu: Vaccinul românesc anti-Covid-19 nu va trebui repetat anual

Cercetătorul Virgil Păunescu: Vaccinul românesc anti-Covid-19 nu va trebui repetat anual

Tehnologia care stă la baza vaccinului românesc este complet diferită faţă de cea folosită de companiile care au anunţat deja că au ajuns în faza de finalizare. O echipă Oncogen lucrează încă din luna ianuarie la un vaccin împotriva coronavirusului.

Cercetătorul Virgil Păunescu: Vaccinul românesc anti-Covid-19 nu va trebui repetat anual
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    26 Noi 2020   •   21:30

În exclusivitate pentru Antena 3, cercetătorul Virgil Păunescu a explicat faza în care se află vaccinul românesc.

"Tehnologia noastră este complet diferită,  ea nu se bazează pe aceşti nuclei, se bazează pe peptide sintetice şi pe răspuns bazat pe limfocite T citotoxice şi pe imunizare locală, pe imnoglobuline locale IgA în nas şi la nivelul capului, in general la nivelul porţii de intrare".

Virgil Păunescu: "Eu sunt optimist în ceea ce priveşte vaccinul românesc"

"Eu sunt optimist în ceea ce priveşte vaccinul românesc pentru că noi avem toate datele teoretice, nu practice să spunem că vaccinul pe care îl dezvoltăm are o memorie de minimum 17 ani, eu cred că este pentru toată viaţa, dar minim 17 ani va avea memorie imunologică, în timp ce toate vaccinurile care sunt acum în dezvoltare şi se bazează pe anticorpi nu par să ducă mai departe de 1 an de zile şi vor trebui repetate”, a mai precizat, pentru Antena 3, cercetătorul Virgil Păunescu de la Oncogen.

×
Subiecte în articol: vaccin COVID-19
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close