Antena 3 Actualitate Ceremonie pentru inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu

Ceremonie pentru inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu

de Antena3.ro    |    03 Mai 2011   •   15:12
Ceremonie pentru inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu
Sursa foto: Foto:flickr.com
Ceremonie la Deveselu, localitatea in care va fi amplasat scutul antirachetă. La întâlnire participă subsecretarul de stat american, Ellen Tauscher (foto) şi secretarul de stat din Ministerul de Externe de la Bucureşti, Bogdan Aurescu, precum şi şeful Statului Major General al Armatei României.

Bogdan Aurescu a menţionat că Amplasarea scutului nu va avea efecte negative asupra populaţiei, mediului sau culturilor agricole.

Aeroportul militar din Deveselu, acolo unde va fi amplasat scutul antirachetă, este considerat printre cele mai bune aeroporturi militare din ţară. Şi asta datorită poziţiei sale strategice, la graniţa cu Bulgaria, şi ea ţară membră NATO, precum şi datorită infrastructurii de calitate a acestuia.

Aeroportul militar din Deveselu se întinde pe o suprafaţă de 500 de hectare şi a fost transformat într-un aeroport civil în urmă cu mai mulţi ani, potrivit informaţiilor apărute în presa locală. Cât priveşte baza militară de la Deveselu , aceasta a fost desfiinţată în 2002.

Un an mai târziu însă, la începutul războiului din Irak, se contura ideea de a avea o bază NATO în comuna olteană. Iar după modernizarea aeroportului militar „Mihail Kogălniceanu", se impunea ca România să aibă o unitate militară şi pe flancul de sud-est.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close