Antena 3 CNN Actualitate Cerere de GRAŢIERE pentru Gică Popescu. Preşedintele Dunarea Calafat vrea să-l scoată din închisoare pe fostul internaţional

Cerere de GRAŢIERE pentru Gică Popescu. Preşedintele Dunarea Calafat vrea să-l scoată din închisoare pe fostul internaţional

Cerere de GRAŢIERE pentru Gică Popescu. Preşedintele Dunarea Calafat vrea să-l scoată din închisoare pe fostul internaţional
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Mar 2014   •   17:09

Reprezentanţii primului club la care a evolutat Gică Popescu îi cer preşedintelui Traian Băsescu să îl graţieze. Aceştia speră să îi convingă pe cei din generaţia de aur şi pe foştii componenţi ai „Craiovei Maxima" să semneze petiţia care va fi trimisă la Palatul Cotroceni.

Printre cei care şi-au arătat susţinerea se află şi fostul jucător de tenis, Ilie Năstase

Condamnat în Dosarul Transferurilor la trei ani, o luna si 10 zile de inchisoare cu executare, Gica Popescu primeşte, încă din primele zile de detenţie, sprijin din partea foştilor colegi.

"Nu trebuie să uităm cine a fost Gică Popescu pentru fotbalul românesc. România a avut foarte mult de câştigat. Şi acum, dintr-o dată, să ajungi într-o asemenea situaţie (...) generatia de aur, conducătorii de cluburi, facem un front comun să rugăm preşedintele ţării să îl graţieze pe Gică Popescu", a declarat Gicu Balaci, preşedintele clubului Dunarea Calafat.

Mai multe personalitati din lumea sportului şi-au exprimat susţinerea şi regretul pentru situaţia fostului capitan al naţionalei.

"Îmi pare rău de toţi, de familiile lor, cred că e un moment foarte greu, dar de cine îmi pare cel mai rău, cu siguranţă, este Gică Popescu. (...) Un caracter fantastic, un profesionist, un om foarte serios, un fotbalist excepţional, ne-a sprijinit mereu, un idol pentru noi fotbaliştii", a spus şi fotbalistul Dan Alexa.

Şi în mediul online, susţinatorii lui Gica Popescu s-au mobilizat si au lansat o petitie prin care cer gratierea. Iniţiatorii documentului susţin că unul dintre simbolurile fotbalului romanesc nu trebuie sa faca inchisoare, alaturi de criminali si violatori.

×
Subiecte în articol: Gica Popescu Palatul Cotroceni
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close