Antena 3 CNN Actualitate Cererea de arestare a lui Voicu, analizată de o judecătoare controversată

Cererea de arestare a lui Voicu, analizată de o judecătoare controversată

Cererea de arestare a lui Voicu, analizată de o judecătoare controversată
Sursa foto: despina
27 Mar 2010   •   10:18

Cererea de arestare preventivă a lui Cătălin Voicu va fi judecată de controversata judecatoare Maria Despina Mihai, ajunsă în repetate rânduri în atenţia presei cu o serie de scandaluri judiciare. În decursul anilor, Maria Despina Mihai a înaintat considerabil pe treptele ierarhice ale carierei.

Maria Despina Mihai a fost procuror până în anul 2003. În această perioadă, a fost implicată în mai multe dosare controversate, între care iese în evidenţă cazul subalternului său, procurorul Cristian Vlădăşcău, găsit în trafic la volanul unei maşini furate din Germania.

Magistratul a cercetat, fără să soluţioneze, şi cazul procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2001. Despina Mihai era acuzată atunci de rudele procurorului că ar fi muşamalizat cauza morţii acestuia.

Judecătoarea care se va ocupa de dosarul Voicu a fost adjunctul fostului procuror general al României, Tănase Joiţa, şi secretar general adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii.

După ce a devenit judecător la Curtea Supremă, ea a făcut parte dintr-un complet care l-a achitat definitiv în dosarul "Romsilva 1" pe deputatul PSD Ion Dumitru, fostul director general al companiei. Fostul soţ al acesteia a fost un marcant lider al FSN, fiind şi bun prieten cu Ion Iliescu.

La începutul anului 2008, Nicolae Popa, fostul preşedinte al Înaltei Curţi de Justiţie, a intenţionat chiar să o propună pentru funcţia de vicepreşedinte al instanţei, dar decizia nu a fost luată. Despina Mihai este cunoscută şi pentru vehemenţa cu care s-a opus înfiinţării Parchetului National Anticorupţie ca structură autonomă.

Antena 3




×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close