Antena 3 CNN Actualitate Cererea de demitere a şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, pe masa premierului Emil Boc

Cererea de demitere a şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, pe masa premierului Emil Boc

Cererea de demitere a şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, pe masa premierului Emil Boc
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Noi 2010   •   21:05

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Dan Fătuloiu, cere demiterea şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, după scandalul asasinatului de la Piatra Neamţ. Cererea a fost deja înaintată deja premierului Emil Boc, scriu jurnaliştii de la Gândul. Potrivit acestora, Fătuloiu a ameninţat cu propria demisie în cazul în care Petre Tobă nu este schimbat.

Secretarul de stat în ministerul de Interne, Dan Fătuloiu, a cerut măsuri concrete în cazul asasinatului de la Piatra Neamţ. Primul pe listă este chiar şeful Inspectoratului General al Poliţiei, chestorul principal Petre Tobă.

"I-am cerut ministrului de Interne demiterea şefului Poliţiei. Ştiu că urmează să aibă loc o discuţie între domnul ministru Traian Igaş şi Tobă. Eu i-am spus ministrului că, dacă nu îl demite, eu îmi dau demisia", a declarat Fătuloiu, citat de sursa precizată.

Solicitarea vine la doar o zi după ce Fătuloiu i-a cerut ministrului Traian Igaş şi înlocuirea lui Aurelian Şoric din funcţia de şef al IPJ Neamţ, pe care l-a acuzat de management defectuos. Până acum, ministrul nu a ţinut cont de niciuna dintre propunerile lui Fătuloiu.
 
Traian Igaş şi Petre Tobă au avut o discuţie de câteva ore în legătură cu asasinatul comis duminică la Piatra Neamţ. Cei doi au convenit trimiterea corpului de control al ministrului la Piatra Neamţ, pentru o evaluare corecta a situaţiei. Ministrul a anunţat că doreşte să aibă pe masă raportul complet al evenimentelor într-o săptămână.

×
Subiecte în articol: Petre Toba Emil Boc Traian Igas
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close