Antena 3 CNN Actualitate Cererea de extrădare a românului care şi-a executat familia în Texas, discutată în 5 decembrie. Americanii promit că NU va primi PEDEAPSA CAPITALĂ

Cererea de extrădare a românului care şi-a executat familia în Texas, discutată în 5 decembrie. Americanii promit că NU va primi PEDEAPSA CAPITALĂ

Cererea de extrădare a românului care şi-a executat familia în Texas, discutată în 5 decembrie. Americanii promit că NU va primi PEDEAPSA CAPITALĂ
25 Noi 2013   •   18:44
UPDATE 18.40 - Cererea de extrădare a lui Camil Mătase - bărbatul cu cetăţenie română şi americană care şi-a ucis soţia şi un fiu în Texas - va fi discutată pe 5 decembrie de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), care a emis luni pe numele acestuia un mandat de arestare provizorie în vedere extrădării pentru 18 zile, informează Mediafax.
   
Curtea de Apel Bucureşti trebuia să judece luni cererea de extrădare transmisă prin intermediul Ministerului Justiţiei în cazul lui Camil Mătase.
   
La termenul de luni al procesului, instanţa a constatat că autorităţile americane nu au transmis toate documentele necesare judecării acestui caz, astfel că a stabilit ca judecarea cererii de extrădare să aibă loc în 5 decembrie.

17.42 -
Procurorii americanii promit că nu vor cere condamnarea la moarte a românului acuzat că şi-a ucis familia în Texas, dacă acesta va fi extrădat. Statele Unite au formulat oficial cererea de extrădare, iar solicitarea se judecă la această oră la Curtea de Apel.

Potrivit unor surse judiciare, americanii au transmis, în cursul săptămânii trecute, o cerere de extrădare pe numele lui Camil Mătase - bărbat care are cetăţenie română şi americană.

Aceleaşi surse susţin că în cererea de extrădare făcută de americani se precizează că dacă bărbatul va fi extrădat, autorităţile statului Texas nu îl vor condamna la pedeapsa capitală, respectiv la moarte prin injecţie letală.

Posibilitatea extrădării a stârnit discuţii săptămâna trecută, când un ONG a atras atenţia că bărbatul riscă în Texas condamnarea la moarte. or, România s-a declarat împotriva acestei pedepse şi a semnat şi mai multe tratate internaţionale în acest sens.

Camil Mătase, arestat pentru că şi-a ucis soţia şi unul dintre cei doi fii în SUA, rămâne în detenţie după ce tot Curtea de Apel Bucureşti, a respins, luni, recursul acestuia faţă de măsura preventivă, scrie Mediafax.
   
Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.
   
La judecarea recursului, Camil Mătase a plâns în faţa judecătorilor şi le-a spus că regretă "enorm" ce a făcut.
   
Bărbatul a fost arestat preventiv în 21 noiembrie, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Judecătorul care a dispus arestarea lui Mătase a arătat, în motivarea deciziei, că faptele comise de acesta sunt "de o gravitate sporită" şi au un impact major în rândul opiniei publice.
   
Mătase le-a spus procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie că o suspecta pe soţia sa că a intrat într-un anturaj cu persoane care se ocupă de trafic de droguri şi proxenetism.
  


×
Subiecte în articol: Texas
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close