Antena 3 CNN Actualitate Cererea de ridicare a imunităţii lui Adrian Severin se discută azi în PE

Cererea de ridicare a imunităţii lui Adrian Severin se discută azi în PE

Cererea de ridicare a imunităţii lui Adrian Severin se discută azi în PE
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Mai 2011   •   11:00

Cererea de ridicare a imunităţii lui Adrian Severin va fi discutată, luni, în Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European.

La începutul lunii aprilie, ministrul Justiţiei i-a transmis preşedintelui acestui for solicitarea DNA de ridicare a imunităţii lui Adrian Severin pentru acuzaţiile de luare de mită şi trafic de influenţă.

DNA s-a autosezitat în acest caz, după ce jurnaliştii britanici au publicat o anchetă care arăta că Severin, alături de alţi doi europarlamentari, s-a arătat dispus să promoveze contra cost în Parlamentul European un amendament în favoarea mediului de afaceri. El ar fi cerut 12.000 de euro.

Comisia Juridică a Parlamentului European va decide dacă ridică sau nu imunitatea europarlamentarului român. După ce juriştii vor finaliza raportul, plenul Parlamentului va lua decizia finală prin vot.

Ceilalţi doi europarlamentari implicaţi în acest scandal şi-au dat demisiile din toate funcţiile publice pe care le-au deţinut.

Adrian Severin a fost exclus din grupul socialiştilor europeni şi apoi a demisionat şi din PSD. Până acum însă, nu a dorit să renunţe la fotoliul de europarlamentar.

 


×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close