Antena 3 CNN Actualitate Cererea de suspendare a Avocatului Poporului a fost depusă. Care sunt capetele de acuzare

Cererea de suspendare a Avocatului Poporului a fost depusă. Care sunt capetele de acuzare

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a anunțat, luni, că PNL a depus cererea de revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber. Reprezentanții PNL susțin că Avocatul Poporului este în conflict de interese în ceea ce privește subiectul pensiilor speciale.

Cererea de suspendare a Avocatului Poporului a fost depusă. Care sunt capetele de acuzare
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    22 Iun 2020   •   12:37

Cererea de revocare a fost depusă astăzi la Biroul Permanent și are 2 capete de acuzare. Primul cap de acuzare este cel referitor la conflictul de interese în care se găsește doamna Renate Weber, un slujbaș al statului și al poporului ar trebui să fie, care acționează împotriva poporului și împotriva statului!”, a declarat Florin Roman. 

Acesta susține că doamna Renate Weber, prin acel atac la CCR, ”își protejează propria pensie specială de care beneficiază în calitate de avocat al Poporului.

”Al doilea capăt de acuzare în solicitarea noastră de revocare este depășirea mandatului instituțional prin instituirea mecanismului de tortură pe spitalele COVID”, a adăugat liderul liberalilor.

În cererea depusă astăzi la Biroul Permanent al Senatului și al Camerei Deputaților sunt detaliate cele două capete de acuzare.

”Analizând acțiunile doamnei Renate Weber, în calitatea sa de Avocat al Poporului, constatăm:

        - Declanșarea mecanismului național privind prevenirea torturii (MPN) cu privire la unitățile sanitare care tratează pacienții COVID 19, sub aspectul monitorizării acestora fără un temei concret, constând în existența unor sesizări care să creeze suspiciuni rezonabile privind existența unor acte sau fapte ce pot fi asimilate torturii. În fapt mecanismul de monitorizare a fost instituit fără a se comunica unităților sanitare actul administrativ care a stat la baza declanșării procedurii de monitorizare.

        - Existența unui grav conflict de interese generat de acțiunea Avocatului Poporului în sprijinul blocării intrării în vigoare a Legii pentru modificarea Codului Fiscal, adoptată de Parlamentul României, la data de 17 iunie 2020, prin care pensiile speciale sunt impozitate drastic, eliminând astfel discrepanțele care au generat revolta poporului român în privința inechității sistemului public de pensii!”.

×
Subiecte în articol: avocatul poporului cerere suspedare

Alarmă în spitale, medici de negăsit

Bolnavii de la spitalele mici din Suceava, puşi pe drumuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close