Antena 3 CNN Actualitate Cererea lui Dan Voinea de reîncadrare ca procuror, respinsă de CSM

Cererea lui Dan Voinea de reîncadrare ca procuror, respinsă de CSM

Cererea lui Dan Voinea de reîncadrare ca procuror, respinsă de CSM
26 Noi 2009   •   17:09

Cererea lui Dan Voinea de reîncadrare în funcţia de procuror civil la Parchetul Instanţei Supreme, a fost respinsă, joi, de Consiliul Superior al Magistraturii, cu majoritate de voturi, transmite Mediafx.

Fostul procuror militar Dan Voinea a spus, joi, consiliului CSM solicitarea sa a fost făcută deoarece preşedintele Traian Băsescu i-a cerut să finalizeze dosarele.

Pentru a justifica acţiunea disciplinară împotriva sa, Voinea a precizat în plenul CSM că nu I se putea imputa nimic altceva în afara faptului că a audiat 12 părţi vătămate în dosarul Mineriadelor, după ce i-a fost luat dosarul de către şeful secţiei.

Cererea lui Dan Voinea a fost luată în discuţie joi de CSM, reîncadrea fiind sugerată de Traian Băsescu deoarece nu au fost finalizate cazurile revoluţiei. Preşedintele a cerut Parchetului Instanţei Supreme să aducă mai multe resurse umane pentru a grăbi finalizarea dosarelor revoluţiei şi ale mineriadelor, el propunând ca generalul Dan Voinea să revină în activitate ca procuror civil.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: procuror CSM
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close