Antena 3 CNN Actualitate Certificatul verde, obligatoriu pentru angajații de la stat. Comisia Juridică a aprobat măsura și o trimite în Parlament

Certificatul verde, obligatoriu pentru angajații de la stat. Comisia Juridică a aprobat măsura și o trimite în Parlament

Comisia Juridică a aprobat introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă, pentru angajații de la stat. Proiectul de act normativ va ajunge mâine în Parlament pentru a fi votat.

Certificatul verde, obligatoriu pentru angajații de la stat. Comisia Juridică a aprobat măsura și o trimite în Parlament
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Oct 2021   •   21:33

Certificatul verde va fi obligatoriu pe perioada stării de alertă. Decizia intră în vigoare la 25 zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial.

Proiectul de act normativ prevede că personalul în cadrul unităţilor sanitare publice şi private, aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Sănătăţii, din cadrul caselor de asigurări de sănătate, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne şi unităţilor subordonate, precum şi din cadrul laboratoarelor de analize medicale, este obligat să prezinte certificat digital al UE privind COVID-19.

Printr-un amendament, a fost adăugat şi personalul din cadrul unităţilor de asistenţă medicală profilactică şi curativă şi persoanele fizice care activează ca furnizori de servicii medicale, de dispozitive medicale şi de medicamente.

Dispoziţiile (...) se aplică şi autorităţilor, instituţiilor publice şi de interes public, de utilitate publică şi celorlalte unităţi publice, centrale şi locale, regiilor autonome, operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan. În cadrul entităţilor publice şi private, obligaţia prezentării certificatului digital al UE privind COVID-19 revine membrilor Camerei Deputaţilor şi ai Senatului, persoanelor care ocupă funcţii publice sau de demnitate publică, precum şi tuturor categoriilor de personal care îşi desfăşoară activitatea în cadrul respectivelor entităţi', se arată în amendamentele adoptate de cele două comisii.

Certificatul verde la locul de muncă a fost respins în Senat

×
Subiecte în articol: angajati certificat verde demisie
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close