Antena 3 CNN Actualitate Certificatele digitale COVID, la nunți. Ministrul Sănătății aduce lămuriri de ultimă oră

Certificatele digitale COVID, la nunți. Ministrul Sănătății aduce lămuriri de ultimă oră

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus, marți, după ședința de Guvern, că certificatele COVID, în baza cărora românii pot merge în afara țării, ar putea fi folosite și pentru ca oamenii să meargă la nunți.

Certificatele digitale COVID, la nunți. Ministrul Sănătății aduce lămuriri de ultimă oră
de Alexandra Dima    |    29 Iun 2021   •   20:34

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăila, a anunțat că certificatele digitale COVID ar putea fi folosite la petrecerile private dacă vor fi solicitări din partea organizațiilor din domeniul HORECA.

Declarația a fost făcută la finalul ședinței de Guvern de marți.

„În paralel cu certificatele a fost creată de către STS o platformă electronică de verificare a codurilor QR. Verificarea acestor coduri nu este reglementată în intern. Dacă vor fi solicitări, vom analiza. Este vorba despre reglementări, nu este complicat”, a explicat minstrul Sănătății.

Guvernul a aprobat, în ședința de marți seara, Ordonanța de Urgență privind măsurile de punere în aplicare a certificatelor digitale COVID. Certificatul digital european pentru COVID-19 va putea fi descărcat în România începând cu 1 iulie de pe adresa de internet certificat-covid.gov.ro.

Certificatele eliberate sunt valabile astfel:

- certificatele de vaccinare până la data de 30 iunie 2022

- certificatele de testare 24 de ore pentru testul rapid și 72 de ore pentru testul PCR

- certificatele de vindecare 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru Sars Cov-2 înregistrat în platforma informatică „Corona-Forms”.

Certificatele vor putea fi eliberate în format digital, iar pentru persoanele care nu au acces la acest format primăriile, direcțiile de evidență a populației și direcțiile de sănătate publică vor putea asista oamenii pentru eliberarea lor pe hârtie, a mai spus ministrul.

Sursa: Mediafax

 

×
Parteneri
Victor Piţurcă rupe tăcerea în scandalul momentului | VIDEO
x close