Antena 3 CNN Actualitate Certificatele verzi rămân valabile de la 1 februarie

Certificatele verzi rămân valabile de la 1 februarie

Românii vor putea beneficia în continuare de certificatul verde. De la 1 februarie, certificatele digitale de vaccinare rămân valabile pentru cei care s-au imunizat cu schema completă, însă doar pe teritoriul ţării noastre.

Certificatele verzi rămân valabile de la 1 februarie
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    27 Ian 2022   •   18:25

Informația a fost prezentată în exclusvitate la Antena 3, de Sabrina Preda, jurnalist și realizator News Hour With CNN.

"Într-adevăr, mulți români pot respira ușurați în acest moment, pentru că erau îngrjorați de faptul că trebuie să facă această doză booster pentru a beneficia în continuare de certificatul verde.

România a hotărât să nu se alinieze la această reglementare cu Uniunea Europeană prin care au decis valabilitatea certificatului verde la 270 de zile, adică 9 luni.

Așadar, de marțea viitoare, de la 1 februarie, vom putea beneficia în continuare de certificatul verde, chiar dacă avem doar schema completă sau o singură doză de vaccin, în cazul celor vaccinați cu Johnson. Este o informație exclusivă, verificată la cel mai înalt nivel, la Ministerul Sănătății.

Hotărârea luată de Comisia Europeană în luna decembrie va intra în vigoare de la 1 februarie. Din păcate, românii care au mai mult de 9 luni de la vaccinarea cu schema completă de la ultima doză de vaccin și vor să plece în străinătate după data de 1 februarie, practic nu mai au certificat verde din acel motiv și trebuie să își facă doza booster pentru a beneficia de acest certificat verde prin care pot să călătorească liberi, în spațiul european. Altfel, dacă nu vor face această doză, practic nu vor avea certificat verde", a anunţat Sabrina Preda.

×
Subiecte în articol: certificat verde valabilitate
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close