Antena 3 CNN Actualitate Certificatul de deces al Elodiei Ghinescu a fost eliberat azi de Primăria Câmpulung Muscel

Certificatul de deces al Elodiei Ghinescu a fost eliberat azi de Primăria Câmpulung Muscel

Certificatul de deces al Elodiei Ghinescu a fost eliberat azi de Primăria Câmpulung Muscel
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    07 Feb 2012   •   19:23

Certificatul de deces al Elodiei a fost eliberat, marţi, de Primăria Câmpulung Muscel, localitatea în care s-a născut avocata. Actul a fost emis abia acum, deşi decesul femeii a fost deja declarat anul trecut.

Certificatul de deces va fi inclus în dosarul în care Cristian Cioacă, soţul Elodiei, este cercetat pentru uciderea ei. Elodia Ghinescu a fost dată dispărută în septembrie 2007.

Pe baza sentinţei de declarare a morţii Elodiei Ghinescu şi a certificatului de deces, poliţistul Cristian Cioacă poate fi trimis în judecată pentru omor.

Avocata Elodia Ghinescu a fost declarată moartă, la începutul lunii noiembrie 2011, printr-o sentinţă a Judecătoriei Braşov, data morţii acesteia fiind stabilită pentru 30 august 2007.

Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) din Braşov a dispăt de acasă la sfârşitul lunii august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii abia pe 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei acesteia, timp în care bărbatul a apelat la cunoştinţe pentru a intra în corespondenţa electronică a avocatei, scopul fiind - potrivit acestuia - acela de a vedea cu ce bărbat se conversa.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

În acest caz, pe numele lui Cristian Cioacă a fost emis mandat de arestare preventivă, în 24 ianuarie 2008, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, el stând doar câteva zile încarcerat, întrucât instanţa de recurs a admis cererea poliţistului de a fi eliberat sub control judiciar.

Pe 27 septembrie 2010, Cioacă a fost condamnat, de Curtea de Apel Braşov, la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei în procesul în care este acuzat de violarea corespondenţei electronice a avocatei Elodia Ghinescu.

 



×
Subiecte în articol: Cristian Cioaca ucidere
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close